Nyckelspelaren flyttar

Imorgon är det examensceremoni för tandläkarstudenter VT08 – och på måndag bär flyttlasset av mot Örebro för Thorengruppens Joakim Lundberg.

I Örebro är det en tandläkartjänst som hägrar för den tekniske centern.


Lundberg i tandläkarskruden.
FOTO: Umeå Universitet

Lundberg har varit en av lagets bästa spelare den gångna säsongen med sina 22 poäng på tolv matcher och har nyttjats i såväl power- som box play med gott resultat.

Jag ringde upp Thorengruppens sportchef, lagledare – ja det mesta – Janne Lundquist för att fråga om Lundberg och han säger så här.

– Redan innan säsongen så visste vi att vi skulle få ”Jocke” under en halv säsong, så det var klart att han skulle flytta i januari, menar Lundquist.

Det är däremot klart att Lundberg inte lämnar laget utan kommer fortsätta i Thorengruppen säsongen ut, trots att han flyttar till Örebro.

– Han kommer träna med Lillån (som är femma i Allsvenskan Södra, egen anm.), och vi kommer flyga in honom till matcherna när vi behöver honom. Han är kvar i laget resten av säsongen och kommer inte byta klubb, säger Lundquist.

***

Intressant lösning för Thorengruppen. Lundberg är en av de viktigaste spelarna för att man ska kunna hota Sirius i kampen om uppflyttning.

Även om han nu flyttar så tror jag inte att det kommer påverka hans prestationer nämnvärt. Han är väldigt professionell i sitt utförande och han lär knappast tappa i tempo i och med att han ska träna med Lillån under veckorna.

Sedan är det förstås inte optimalt att han inte tränar med sitt lag och sina kedjekamrater. Svårt sia hur det här kommer påverka Thorengruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *