Jernberg klar för Thorengruppen


Jernberg firar ett mål i Granlo-tröjan.

Daniel Jernberg lämnar Granlo BK och förstärker Team Thorengruppen inför slutspurten av Allsvenskan Norra. Ifjol var han Granlos bäste poängplockare med 47 poäng på 22 matcher när laget vann Allsvenskan Norra och tog steget upp i Svenska Superligan. I år har han gjort 17 poäng på 17 matcher i den högsta serien.

För Umeå-publiken är Jernberg ett välkänt ansikte efter sina många år hos Team Thorengruppens konkurrenter Umeå City. Han lämnade laget efter säsongen 2010/11, och sedan dess har han alltså gjort en och en halv säsong hos Granlo.

Jernberg är en hårt jobbande forward som är bra såväl offensivt som defensivt. Han är mest känd för sina defensiva kunskaper men faktum är att han alltid levererat fina siffror poängmässigt. Han är även taktiskt slipad med sin rutin från många säsonger i högsta ligan.

Anledningen till att han lämnar Sundsvall och Granlo för att flytta hem till Umeå beror i första hand på att han i dagsläget inte har något jobb i Sundsvall.

Team Thorengruppen har letat en forward som kan förstärka truppen och med tio dagar kvar till övergångsfönstret stänger har man nu hittat honom. Janne Lundquist, Thorengruppens sportchef, är nöjd med förvärvet:

– Det känns jättebra att kunna få in Daniel som är en så skicklig spelare till truppen, säger han i en kommentar till bloggen.

***

Tror ”Dille” blir bra i Thorengruppen som i ärlighetens namn sett lite tunna ut på forwardsfronten. Dessutom med en spelare som ifjol var åtta i poängligan och som är erkänt jobbig att möta för motståndarna i båda ändarna av banan. Ska man kunna bräda Sirius på den där förstaplatsen så är det här ett steg i rätt riktning.

4 kommentarer

 1. Inget som direkt har koppling till inlägget men hur kommer det sig att ni nuförtiden skriver så oerhört lite om Dalens herrlag? När jag går tillbaka i era inlägg så är det senaste inlägget från 3:e januari. Sen dess har Dalen gått som tåget och t.ex. stått för en bragdvändning mot Pixbo utan att ens nämnas med ett ord i bloggen. Att skriva så lite om Västerbottens enda SSL lag i herrserien känns väldigt märkligt medan ”gärsgårdsserierna” ägnas väldigt mycket uppmärksamhet

  • Det har du helt rätt i, men som peter här säger är idén att gärsgårdsserierna ska ägnas mer tid här än vad den får i tidningen. Vi (eller just nu jag) bevakar de lägre divisionerna som ett komplement till papperstidningarna.

   Sedan har du en poäng i det du säger. Kan meddela att jag imorgon är på plats för Dalen – Caperiotäby och jag kommer skriva om den matchen imorgonkväll!

   • Stort Tack! Jag förstår ert synsätt men eftersom media inte skriver särskilt mycket om innebandy, och då sällan på ett särskilt intressant sätt, så är er blogg ett värdefullt komplement

 2. tycker det är bättre att det skrivs om lägre serier i alla flal om något, de högre serierna kan man ju läsa om i tidningen etc denna blogg är ju ända stället i umeå att läsa om de lägre serierna som du benämner som gärsgårdsserierna.

  bra jobb på bloggen tycker ni jobbar rba och kämpar så gott ni kan med att hinan skriva om allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *