Tajt och tufft när Dalen vann

Dalen tog under söndagen emot elfteplacerade Karlstad i Gammliahallen. En match som blev både tajt och tuff – och med ett sent avgörande från Dalen som vann med 6-5.
– Vi jobbar hårt och till slut så vinner vi, säger tränaren Urban Karlsson.

Det var Dalen som började bäst, men faktiskt Karlstad som tog ledningen med sitt första skott i matchen.

Dalens replik lät dock inte vänta på sig, och innan förstaperioden var slut hade Dalen tagit ledningen med 3-1 efter mål av Louisa TurtonAmanda Öhman och Sofie AnderssonAnderssons mål var väldigt vackert. Hon trampade in och skickade resolut upp bollen i nättaket.

– Sofie var jättebra idag och jag tycker att hon visar att hon är värd en landslagsplats, menar Karlsson.

Dalen hade svårt att få till några riktiga chanser i inledningen av den andra perioden, och Karlstad lyckades äta in sig i matchen, och ledningen man hade stod sig inte. Karlstad lyckades både reducera och kvittera.

– Det var en rejäl kamp i matchen idag, tyvärr var det mycket slarv och vi bjöd på en del mål, konstaterar Karlsson lite missnöjt.

Innan perioden var slut hann kapten Linn Lundström skjuta ledningsmålet för Dalen – och i den tredje periodens åttonde minut gjorde skyttedrottningen Sandra Larsson sitt 19:e mål för säsongen. Ett 5-3-överläge som Dalen inte heller lyckades behålla, och efter två mål på bara 23 sekunder var det 5-5 igen.

Men det var Dalen som lyckades dra det längsta stråt. Linnea Ivarsson drog till från backplats och bollen letade sig i nät, ett mål som visade sig bli matchavgörande.

– Karlstad är ett lag som alltid jobbar hårt och det innebar mycket kamp idag, säger Urban Karlsson, och fortsätter:

– Vi är lite vassare än vad de är och det är vad som fäller avgörandet, trots att vi bjuder på en del. De får några lätta lägen. Tre poäng var skönt, säger han.

***

Nu väntar ett litet drygt två veckor långt uppehåll för Dalen innan man möter Rönnby på hemmaplan. En viktig match i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen, som Rönnby har i dagsläget, som innebär hemmaplansfördel i slutspelet.

Mellan lagen skiljer endast tre poäng, vilket gör att matchen är av ”sexpoängs”-karaktär. Karlsson ser positivt på att det är ett tag till matchen – och är hoppfull inför den.

– Det ska bli roligt med en så viktig match. Uppehållet blir viktigt för oss så vi får träna ihop formationerna och vårt power- och box play. Det är en måstematch om vi ska knipa fjärdeplatsen. Det är sju omgångar kvar nu och vinner vi mot Rönnby så kommer vi ha chans hela vägen in, menar Urban Karlsson, Dalens tränare, och i en kommentar kring det kommande slutspelet avslutar han:

– Vi har ett väldigt bra lag och vi jobbar bra tillsammans. Som jag ser det har vi tre starka formationer och vi kan slå varje lag. Vi gjorde bra matcher mot Djurgården, vi slog KAIS Mora och vi vet att vi kan vinna mot Iksu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *