Damsummering (Iksu & Iksu U)

Summerar litet kort även Iksu och dess utvecklingslags matcher från helgen som gick.

***

Iksu vann som väntat mot Jönköping, 3-5, men det satt litet väl hårt inne. Jönköping som i förra veckan förlorade med hela 2-22(!) i matchen mot KAIS Mora.

Det var faktiskt Jönköping som tog ledningen i matchen, men med dryga minuten kvar av den första perioden kvitterade Iksu genom Julia Nordin. Andra perioden tog Iksu över helt och dominerade, men hade svårt att få in bollen mot ett Jönköping som försvarade sig bra.

I den andra perioden kom även rycket som kom att bli matchavgörande. Iza Rydfjälls 1-2 kvitterades visserligen några minuter senare, men när Jönköping hade en spelare utvisad sköt Elin Tjärnström 2-3, och lite senare gjorde Susanne Ekblom 2-4.

När Iksu och pigga Julia Nordin sköt 2-5 med sitt andra mål för dagen tidigt i den tredje perioden var matchen avgjord – och även om Jönköping reducerade så kunde Iksu ganska bekvämt hålla undan och vinna.

Det återstår åtta matcher för Iksu som verkar få rikta in sig på tredjeplatsen i ligan. Har svårt att se KAIS Mora tappa de poäng Iksu har upp till dem. Iksu har släppt in minst mål i serien vilket förstås är positivt – man har gjort 37 mål färre än KAIS Mora som gjort flest.

***

Andralaget Iksu Ungdom hade som väntat inga problem att avfärda Söderhamn på bortaplan. 3-10 slutade matchen.

Efter en jämn förstaperiod målmässigt, där Söderhamn hade tagit ledningen och Iksu Ungdom sedan vänt till 1-2, så höjde Iksu Ungdom temperaturen i den andra perioden. Med hjälp av höjt bolltempo gick man ifrån till 1-6 i den andra perioden.

Efter två reduceringar från Söderhamn sprang Iksu Ungdom ifrån med sex mål den sista kvarten och vann med 3-10. Noterbart är att Iksu Ungdoms Mikaela Palmér stod för ett äkta hat trick – och sedan ytterligare ett mål på det. Fyra raka kassar från hennes sida alltså.

Palmer landade totalt på fem poäng. Nina Sorsa gjorde fyra poäng.

På Iksus hemsida hyllar den för dagen coachande Tomas Hugosson-Wallgren Nina Sorsa och Nora Abrahamsson.

Nu skiljer det tio poäng mellan Iksu Ungdom och nedflyttningsplatsen. Till förstaplatsen skiljer sju poäng – och där har FBC Uppsala en match mindre spelad. Det verkar bli en vår i ingenmansland för Iksu Ungdom.

Övrig match i division 1 norra:

Hudik/Björkberg – Örnsköldsvik 0-2 (vilket målkalas)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *