Dalen lånar dubbelt göteborgskt

Dalens tränare Iiro Parviainen har öppet uttryckt sitt missnöje över lagets tunna trupp – och idag meddelade klubben att man på lån plockar in två spelare från IBF Göteborg.

Den ena spelaren är en anfallare vid namn Gustav Fritzell. Han har under säsongen gjort 21 poäng på 15 matcher i Allsvenskan Södra, bäst i laget, med vilket han ligger på 19:e plats i poängligan. Enligt uppgift en spelskicklig forward.

Den andre är 21-årige Mikael Harrysson. En tvåvägscenter med bra spelsinne. Harrysson har 14 poäng på 15 matcher, och spelade ifjol med FBC Lerum i division 1.

– Det känns otroligt bra att vi nu har lyckats med att värva två stycken spelare som kan öka konkurrensen i laget och göra laget mindre skadekänsligt. Vi är också väldigt tacksamma till att Göteborg Innebandy har ställt upp och lånat ut Gustav och Mikael till oss, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande.

***

Samtidigt kommer uppgifter från Norran att Dalen ville värva Skellefteå IBK:s poängkung Mathias Lundberg. Han tackade dock nej med den primära anledningen att han inte vill lämna laget när de satsar mot att nå Allsvenskan.

***

Förstås välbehövligt för IBK Dalen att få in dessa två spelare. Truppen har sett ytterst tunn ut – speciellt på sistone med bland annat Alexander Bodén skadad och Johan Eriksson avstängd.

Fritzell och Harrysson känns i mina ögon som utfyllnadsspelare. Hade, även om jag förstår att det kanske är en omöjlighet, väldigt gärna sett Erik Nilsson, Umeå City, i årets (eller åtminstone vårens) Dalen. Hans pigga ben hade passat ypperligt i Parviainens kontringstaktik.

5 kommentarer

  1. Varför inte plocka från det egna ledet? Ringa en 30 åring skeå spelare när det finns bra mkt bättre i ssk, som inte har något att lira för? urban splittrar ”samarbetet”

  2. Känns konstigt att man behöver leta i Götet för att hitta spelare för ”utfyllnad”. Hade det varit rutinerade spelare som kunde komma in med rutin hade det varit en sak. Nu finns det ju spelare i sammarbetsklubben SSK som har gjort fler poäng än dessa 2 killar i allsvenskan. Umeå City har ju också spelare som inte har så mycket att spela för nu då deras chans för spel i superligan är borta. Hur är egentligen sammarbetet i stan?

    • Dalen har gjort två kanonvärvningar om Dalen ger dem förtroende och speltid. Fritzell var poängkung i JAS förra året och har i år coachat fram Flodas JAS-lag till vinst mot Mullsjö. Harrysson är en supertalang som också kommer att ta chansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *