Helgsummering (H2)

Matchen mellan Sandåkernkamraterna och IBK Umeå Norr var jämn. Till en början. Sedan smällde det. I andra och tredje perioden öste Umeå Norr på med allt vad de hade och det slutade till slut med en förkrossande seger med 12-3. En otippat stor segermarginal om du frågar mig.

Särskilt eftersom Sandåkernkamraterna ledde med 2-0 ett tag. Efter första perioden var ställningen 2-1.

Slitvargen Kristoffer Bjuhr gjorde 2+1 vilket inte hör till vanligheterna. Robin Molin, ny från Nätra, gjorde 3 kassar. Han verkar ha kommit in på ett bra sätt i laget…

Även André Nyberg gjorde tre poäng. Det var med andra ord ex-UFC:arnas dag i Vildmannahallen.

Om laget inte hade åkt på den onödiga förlusten mot SPIF så hade man varit en het kandidat för andraplatsen i serien. Nu ser det dock ut som att avståndet till Gamla Stan och GUIF är för långt. Förmodligen är det precis vad man vill.
Jag har svårt att se att särskilt många spelare i det här laget har tid/lust till en division I-satsning.

Fredrik Lundmark gjorde två mål för Sandåkernkamraterna.

***

Matchen mellan Obbola och Hörnefors blev en mer målsnål historia. Efter första perioden var ställningen 1-1 efter mål av Jesper Bäckström och Daniel Forsgren och i andra periodens första byte gjorde William Henriksson 2-1 för Obbola.

Det målet blev lite utav en väckarklocka för HIF som kom tillbaka och gjorde fyra raka mål upp till 2-5. Markus Häggström reducerade till 3-5 på tiden 17.48 i sista perioden men då var det redan för sent.

Hörnefors mål gjordes av redan nämnde Jesper Bäckström, Andreas Bäckström, Viktor Rutqvist 2, Andreas Forsberg.

Segern gör att HIF klättrar upp till fjärdeplats igen.

***

Vindelns IF släppte in 22 mål under veckans två matcher. Då är det svårt att vinna.
Först torsk med 10-3 mot Nätra den 13:e och sedan förlust med 4-12 hemma i den egna borgen mot Gamla Stan.

Vi fokuserar mest på matchen mot Gamla Stan där Vindeln faktiskt fick en smakstart. Joakim Lindberg gav laget ledningen och i bytet efter ökade samme pojk (född -96) på till 2-0. Han hade sedan tidigare gjort endast ett mål i år.

Vindeln gjorde även 3-1 i den första perioden genom Tobias Holmström men det stod ändå 3-3 på tavlan när första 20 var spelade.

Andra perioden kom sedan att bli en mardrömslik sådan för Vindeln. Den slutade nämligen 0-6 till bortalaget och då var ridån nere. Tobias Holmström reducerade förvisso till 4-9 efter blott 8 sekunder av den tredje perioden men närmare än så, vilket inte var särskilt nära, kom man inte.

I Gamla Stan blev 95:an Markus Wikström bäste målskytt med fyra påsar.

***

Superior performance in floorball fortsätter att visa upp suverän form. I helgen besegrades ett pånyttfött Skellefteå IBS med 8-4.

Gästernas stjärna Johan Lundstedt gjorde första periodens enda mål.
I andra perioden växlade matchen upp några växlar. Då fick publiken se sju mål och fem av dessa gjorde SPIF – som därmed tog kommandot om matchen. Det kommandot höll man sedan hela vägen in i det berömda kaklet.

Jens Bolin gjorde tre mål för SPIF. Erik Öhman gjorde två och brände dessutom en straff. Johan Lundstedt blev ensam tvåmålsskytt för IBS.

***

Matchen mellan GUIF och Nätra blev lite jämnare än väntat. 7-6 blev den dramatiska tillställningens slutresultat. Lagen följdes åt målmässigt hela tiden och det var först när rutinerade Niklas Larsson satte 7-5 i den tredje perioden som något av lagen ledde med två mål. GUIF låg dock bara under en enda gång i matchen.

Klas Nordin, fd. bra spelare i Örnsköldsvik, satte sitt tredje mål för dagen till 7-6 på tiden 10.17 men närmare än så kom inte gästerna – som saknade Björn Jansson och hans golfhandske. Kanske hade den kunnat vara tungan på vågen till gästernas fördel?

I GUIF var det ett minst sagt utspritt målskytte. Rivjärnet Andreas Olofsson blev ensam tvåmålsskytt. Kristoffer Strandberg kunde ha landat på två mål han med – men han brände en straff i slutskedet och stannade därmed på en kasse i kassen.

Viktigt för GUIF att få känna på lite spänning inför det stundande kvalspelet. Att dessutom få vinna en match med så här små marginaler kan komma att göra gott inför fortsättningen.