Bjerknes provtränar med Dalen

19 år. 15 landskamper. Toppen av poängligan i norska högstadivisionen. På rekommendation av stjärnan Ketil Kronberg är nu norske Sindre Bjerknes på provspel med IBK Dalen.
– Jag är här och bekantar mig med klubben och staden. Vi får se vad som händer, men jag är sugen på att flytta, säger Bjerknes till VK.


Bjerknes under en match med Sveiva.
FOTO: Frank Nordseth

Bjerknes, född 1993, är en teknisk, offensiv spelare med ett gott spelsinne. Hittills är han väldigt nöjd med intrycken från den svenska innebandyn.

– Det är proffsigare i Sverige. I Norge är det mer på hobbybasis. Sen är det (Dalen, egen anm.) ett bra lag och ett bra gäng, menar Bjerknes.

Trots sin unga ålder har han redan hunnit med 15 A-landskamper och hela fyra säsonger i norska högstadivisionen. Men Dalen är inte ensamma om att vara ute efter talangen. Bland annat har Hide-a-lite Mullsjö och Karlstad IBF anmält sitt intresse.

– Om det blir klart med Dalen vill jag att det blir klart så fort som möjligt så att jag kan vara med på försäsongen. Då hinner jag vänja mig till det höga tempot, säger Bjerknes till VK.

***

Intressant att se om det blir ytterligare Norge-inslag i Umeå. Förutom jättesuccén i form av Ketil Kronberg, så minns vi även zorro-specialisten Ole Mossin Olesen som gjorde två säsonger i Umeå City (varav ett år i Superligan – 21 poäng på 27 matcher – ett hyfsat facit).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *