Helgens innebandy

Fredag:

19.30: Skellefteå Innebandy – Notviken – Eddahallen – Division 1: Damer

Lördag:

14.00: Dalen – Huddinge – Gammliahallen – Superligan: Damer
15.00: Iksu – Pixbo – Iksu Sportcenter – Superligan: Damer
15.00: RIG Umeå – Örnsköldsvik – EXEL Arena Väst – Division 1: Herrar

Söndag:

14.00: Team Thorengruppen – Sirius – EXEL Arena – Allsvenskan: Herrar
14.00: IBK Dalen – Pixbo – Gammliahallen – Superligan: Damer
17.00: IBK Dalen – Storvreta IBK – EXEL Arena – Superligan: Herrar

Och en hel del matcher i herrtvåan.

***

Två otroligt intressanta matcher under söndagen – Umeå mot Uppsala – innebandystad mot innebandystad – först Thorengruppen som tar emot Sirius i en ren seriefinal. Thorengruppen ligger tvåa med fyra poäng upp till Sirius. Vid förlust har tåget till hundra procent gått. Vid seger finns chansen till uppflyttning kvar.

Repris i SM-finalen när Dalen tar emot Strovreta. Jag tror att Storvreta blir för tufft för Dalen – men matchen ska spelas också.

Tror IBK Dalens damer vinner lördagens match medan söndagsmatchen mot Pixbo är en öppen historia. Iksu lär besegra Pixbo på lördag.

I övrigt: I Allsvenskan Sandåkern jagar tredje raka segern (sic!) när man åker till Stockholm och Haninge. Där kan det mycket väl bli seger för ett Sandåkern med vind i seglen. Umeå City möter nästjumbon FBC Uppsala där man får ses som favoriter.

Bortamatcher i damernas division 1: IBF Dalen åker till Örnsköldsvik ikväll och spelar. Kommer bli jämnt. Umeå City har en jobbig bortamatch mot serieledarna FBC Uppsala. Tror Skellefteå gör processen kort med våra Twitter-kompisar i Notviken.

Ja, jag ska krypa till Örnsköldsvik om RIG Umeå torskar på lördag. Serieledarna mot jumbon. I övrigt i herrettan så är det rätt dött ur länets synvinkel: Skellefteå IBK vilar och derbyt mellan TBS och TGC går av stapeln på tisdag.

Trevlig helg!

9 kommentarer

 1. Dalen en (av flera) faror för Umeås innebandy. Nu har Dalen gjort det igen. Värvat ett helt ungdomslag från en liten förening. Enligt uppgift så har Dalen värvat hela Täfteås P87 lag. Detta trots den policy som finns.
  Täfteå är en liten förening och detta kommer att ge stora konsekvenser för föreningens seniorverksamhet. Dalen förstör återväxten helt. Är detta rätt?? Förstår inte Dalen att de små föreningarna måste få leva om innebandyn ska vara fortsatt stark i Umeå. Vad tycker förbundet om detta? Värvas dessa som nya bänkvärmare till föreningen? Likt damsidans enorma spelartrupper med många som saknar speltid. Det är dags att Dalen (och Iksu) tar ansvar för innebandyn i Umeå. Tankar från bloggarna önskas, hemskt gärna från förbund och övriga innebandy intresserade i Umeå.

  • Med en plats i Täfteå IK P97:s veksamhet från så nära håll som det bara går, dvs på bänkplats under träning och match kan jag bara dementera snacket om att Dalen skulle ha värvat ”hela” vårt lag. Det är en fördel om man tar reda på lite mer fakta innan man går ut och skriver sånt här. Mig veterligen så spelar alla våra killar kvar i föreningen, dom stod då på golvet idag med ”Täfttröjor” på sig då vi spelade seriematch. Som sig bör i den åldern som dessa killar är så tar man en säsong i taget, det är mycke som händer i världen, ska man spela nästa säsong eller inte, kanske vill jag satsa på annan idrott. Hur som helst så har vi säsongen 2012-2013 att avsluta innan vi går in 2013-2014.

 2. Naturligtvis så är det P97 det handlar om. Smart kommentar Bertil.
  Tryckfelsnisse eller vad det heter i den digitala världen.

 3. Hej alla ni som e intresserade av att veta sannngen!
  Mitt namn e Micael Ljung, har tränat dessa killar ni skriver om i 9 år, o när någon skriver saker om killarna födda 97/98 innebandy i Täfteå, o faktafel som dessa skrivs, då måste man reagera.
  Mitt mobilnummer är: 076-8164171
  Dalen Har INTE värvat en enda spelarerån Täfteå i denna årskull!
  Och dusom bloggar om detta får mer än gärna ringa mig.
  Mvh
  Micael ”Billy” Ljung
  Täfteå IK pojkar 97/98

  • Jag förstod inte riktigt allt du skrev, kanske var det din katt som skrev hälften av orden.
   Ingen vill nog ringa dig, du verkar inte riktigt klok.

 4. Tony och Mikael. Ni har rätt de spelar fortfarande kvar i Täfteå. Det är nästa säsong Dalen värvat dom till. OBS att jag kritiserar inte er eller killarna det finns säkert anledning till varför det blir Dalen nästa säsong. Jagvill ha en diskussion om det verkligen är rätt att storklubbarna som Dalen dränerar småföreningarna på talanger så tidigt. Jag tror det är en farlig utveckling, ellervad tror ni?
  Mina källor är säkra och trovärdiga. Mikael och Tony jag lovar att krypa på knä från Täfteå till Gamlia om inte de spelare som fortsätter med innebandy från P97 inte spelar i en Dalen tröja nästa säsong. Några väljer kanske att sluta eller att satsa på en annan idrott men merparten iallafall.

  • Hej igen.
   Tråkigt att du inte kan ta kontakt med den absolut säkraste källan, dvs någon av oss ledare i Täfteå 97.
   För att värva spelare så måste en förening vara aktiv i sitt sökande, här är det bara vi som har fakta i målet.
   Sen är det ingen nyhet att vi nuvarande ledare ska sluta, det finns dokumenterat sen tidigt i höstas.
   Att vi då som ledare känner ett ansvar över våra killar och vill hitta en lösning som passar alla tror jag ingen missunnar oss.
   Killarna är faktiskt 15-16 år gamla och rätt duktiga också. Det är väl inte konstigt om dom tittar sig omkring lite.
   För att komma tillbaka till att som förening aktivt söka spelare så finns det faktiskt en som gjort det, och det är INTE Ovannämnda förening.
   För att lägga sorti på diskussionen så hoppas jag att spekulationerna kan ta slut, det finns så otroligt mycke mer fakta i målet, och som är betydligt mer relevanta än det som tagits upp här.
   Tony

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *