Dalen bättre än någonsin

Efter helgens sköna dubbelseger kan Innebandybloggen enkelt konstatera att IBK Dalens damlag är bättre i dag, 2013-02-25, än någonsin tidigare.

Vid en kort anblick kan påståendet se kryddat ut men inte minst tabellen visar att jag har rätt.

Dalen har vunnit 14 av 23 matcher i år. Det ger en vinstprocent på drygt 61%. Så hög procent, så sent in i en säsong, har Dalens damer aldrig haft tidigare (Oj, vad jag påstår saker utan att egentligen ha kollat upp det…). Rätta mig om jag har fel!

Det vi ser nu är frukten av ett långsiktigt jobb och en bra fysträning.
Alla i Dalens lag är numera kapabla SSL-spelare. Åtminstone väldigt många.
Så har inte fallet varit tidigare. Förbättringen och kontinuiteten i truppen leder till bättre träningar vilket i sin tur leder till bättre matcher. Så enkel är ekvationen.

Nu saknades bästa målskytten Sandra Larsson. Det borde ha märkts – i flera lag hade det definitivt gjort det – men inte i IBK Dalens anno 2013.

I hennes ställe klev inte minst kaptenen Linn Lundström fram. Hon var den som lag bakom den minst sagt mäktiga vändningen mot Pixbo. Med endast sex sekunder kvar avgjorde hon efter att först ha kvitterat till 2-2. Vändningen visar också att Dalen har en imponerande lagmoral.

Jag hoppas nu att laget lyckas knipa fjärdeplatsen (delad med Rönnby just nu). För min del skulle det vara uppfriskande att se något annat än Iksu – Dalen i kvartsfinal (hur konstigt det än kan låta).

Mot en annan motståndare än Iksu tror jag nämligen Dalen har chans att gå till semi.
En chans man unnar detta gäng efter den här fina säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *