Helgsummering (Allsvenskan)

Efter två raka segrar i Allsvenskan så blev det förlust för Sandåkern. Mot Haninge, som låg på nedflyttningsplats blev det till slut en rätt klar sådan – 13-5. Det såg riktigt illa ut för Sandåkern inledningsvis, så tidigt som fyra minuter in i den andra perioden ledde Haninge med hela 7-0 (ja!) och då var matchen förstås avgjord.

Mikael Hansson fick göra sitt första mål för säsongen, i övrigt var Joel Bäckström poängbäst med 1+1. Jesper Fransson drog på sig en 2+10 för osportsligt uppträdande vid ställningen 5-0, förstås onödigt, men inget som var avgörande för matchen. Fransson betalade någorlunda tillbaka med att skjuta 10-3 19 sekunder in i tredje (hans 19:e mål för i år – bra målat).

Pratade lite med Sandåkerns tränare Anders Nordin igår under Dalens match mot Storvreta, och han berättade för mig vad jag misstänkte: Nämligen att Sandåkern helt enkelt inte var med i matchen från start. Det kostade dem.

***

Även för Umeå City blev starten avgörande, men i fallet City i positiv bemärkelse. Redan i mitten av den första perioden ledde man med 0-5 mot FBC Uppsala och kunde sedan enkelt vinna med 8-11. Något jämna siffror som förklaras av att Uppsala tilläts göra fyra mål under matchens sista fyra minuter.

– Vi fick ju en bra start. Vi spelar riktigt bra i första perioden och sätter dessutom våra chanser, så då såg det bra ut, även om Uppsala inte var ofarliga, säger coach Peter Grubbström till Citys hemsida.

Peter ReinholdtPeter Larsson och Mattias Hedlund blev målbäst i City med två mål vardera. Även Anton Byström hittade nätet. Han har gjort det bra sedan återkomsten från Örnsköldsvik (där han var utmärkt).

Nästa match väntar Järfälla för City. City ligger fyra poäng före just Järfälla på fjärde plats, och man kan i praktiken avgöra kampen om tredjeplatsen i serien nästa helg.

***

Duvbo – Järfälla 8-9 efter förlängning
Balrog – KAIS Mora 10-6
Gävle – Huddinge 8-12

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *