Helgsummering (H1)

RIG Umeå, som under säsongen gjort sig känd som en maskin, har gått och blivit mänskliga på sistone. I helgen gjorde man poängtappet mot Wibax till en mini-svit när man vann i förlängning mot jumbon Örnsköldsvik. 11-10 slutade den målglada matchen.

RIG tog som väntat tag i taktpinnen från start och ledde med 2-1 när Örnsköldsvik Petter Sundwall, som kom att spela en stor roll under matchen, fick sätta sig på botbänken i fem effektiva minuter för hårt spel. I det efterföljande power play-spelet sköt Sebastian Degeryd två mål till 4-1, och det kändes som att det var RIG:s dag under lördagen. 4-2 var ställningen efter den första perioden efter sen Örnsköldsviksreducering.

I en målglad andraperiod varvade lagen att göra mål med varandra, men där RIG kom ifrån med en 8-5-ledning, bland annat efter sena mål från Markus Lindström och Isak Julkunen.

Och när sedan gymnasieeleverna gjorde 9-5 och 10-5 – målskyttar Isak Julkunen och Adam Hansson (hans andra för dagen) – verkade matchen avgjord. Men då vaknade Örnsköldsvik och stod för en grym upphämtning till 10-10 – efter att ha gjort fem mål på tolv minuter mot serieledarna!

Men i den efterföljande förlängningen var RIG starkare. Blott 22 sekunder in sköt Isak Julkunen det avgörande målet. Hans tredje för dagen.

***

Två mål från Adam Hansson, alltså. Hansson som inte vidare ofta noterat som målskytt i seriespelet – helgens mål var hans andra och tredje fullträff. Hansson är en stor talang med fin teknik och bra spelsinne. Problemet i år ligger i att han är litet för liten, men han kommer växa till sig – och är i mitt tycke en väldigt spännande spelare för framtiden (som alla RIG-spelare, vill vän av ordning direkt påpeka).

Annars var det ”som vanligt” i RIG. Stor poängleverans från lagets två storstjärnor Albin Sjögren (fyra poäng) och Isak Julkunen (också fyra poäng). Inte vidare överraskande att det är de två som avgör i förlängningen.

***

I övrigt vilade såväl Skellefteå IBK som TGC och TBS. De två sistnämnda möt i ett spännande derby om vem som ska vara Umeås tvåa i serien. TBS ligger en poäng före och står för mig som favoriter.

Matchen spelas imorgon och börjar 20.15 i EXEL Arena.

***

Övriga resultat från herrettan:

Jemtland – Wibax 6-5
Brunflo – Kiruna 12-9
Brunflo – Wibax 4-5
Jemtland – Kiruna 4-10

Fortsatt tajt i botten – och hade Jemtland inte slagit Wibax under lördagen hade man bara varit två poäng från nedflyttningsplats. Intressant streckstrid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *