Helgsummering D1

Här kommer så den lika efterlängtade (?) som bortglömda (!?) helgsummeringen av damettan.

Iksu Ungdom och RIG gjorde upp under veckan. Den matchen har vi redan skrivit om (12-7 till RIG).

Istället hoppar vi raskt in på IBF Dalens resa ner till Skyttis för match mot det rätt så klassiska laget Örnsköldsvik IBF.
Av någon anledning så blir det inte så mycket mål i den staden för tillfället (vi såg matchen mellan Modo och Rögle i går – 0-0….).
ÖIBF mäktade med noll, NOLL, kassar mot Dalen vilket naturligtvis gjorde att Dalen vann. De gjorde nämligen mål. Fyra stycken dessutom.
Rivjärnet Felicia Lilja gjorde två av påsarna. Unga Clara Forsén fortsätter att övertyga – den  här gången med en 1+1-meny. En blivande A-lagsspelare?

Dalen fortsatte sedan på den inslagna vägen genom att besegra formstarka RIG Umeå i DM här i veckan. Exakt vad matchen blev orkar jag faktiskt inte ta reda på eftersom det mer eller mindre krävs forskning för att ta reda på ett resultat i DM. Men jag vet till 100 % att Dalen vann i alla fall…

***

Vann gjorde också Hudik/Björkberg!!!! I sudden! Mot tidernas sämsta division I-lag…

***

Skellefteå kom undan med blotta förskräckelsen i norrderbyt mot Notviken.
4-3 slutade tillställningen. Första perioden var lika tight som mållös innan det brakade loss i den andra perioden då sex av matchens sju mål kom till.
I sista perioden klev guldklimpen Alice Granstedt fram och avgjorde till 4-3. Hon är nu trea i seriens totala poängliga. Ruskigt imponerande för hennes ålder.
RIG nästa för henne?!

Malin Lundqvist, Lisa Andersson och Julia Lindh gjorde lagets övriga mål.

Segern gör att Skellefteå är fortsatt tre poäng bakom serieledande FBC Uppsala. Chansen till avancemang finns fortfarande kvar – men nu väntar två tuffa bortaderbyn mot IBF Dalen och Umeå City. Att gå rent genom de två matcherna blir en tuff utmaning.

***

Just Umeå City föll dock tungt den gångna helgen efter en mindre bra insats mot seriens bästa lag FBC Uppsala. 11-4 skrevs förlusten till. En otippat stor förlust i min bok då City den senaste tiden visat upp bra form i allmänhet och bra försvarsspel i synnerhet.

Redan efter första perioden var ställningen 6-1 (ändå flög laget – det fanns liksom ingen bussresa att skylla på…) och redan då var matchen i princip över.

Marie Häggström gjorde två mål i slutet på matchen. Hon leder fortsatt poängligan i serien. Frida Gran och Lina Wågström gjorde de övriga målen.

***

Detta var allt som den gångna helgen bjöd på i den här serien. Den första mars väntar den intressanta matchen mellan IBF Dalen och Skellefteå.