Dåligt Dalen tog blytung trea

Det var värmande att komma in i Gammliahallen i dag efter en minst sagt stormig cykeltur. Väl inne i hallen var även spelet värmande – i drygt två minuter.

Därefter blev matchen ett sömnpiller. Men Dalen vann med hjärtat i halsgropen (4-3) och tog tre viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen. Inte minst med tanke på att Rönnby tappade en poäng mot Jönköping med två sekunder kvar att spela.

Man kan egentligen såga på rätt friskt efter en sådan här tillställning, men jag vet samtidigt hur svårt det kan vara att spela en sådan här match.

Jumbon Linköping stod på blygsamma fyra poäng och hade snittat 2,8 mål per match.
Det är en vetskap man inte bara kan sudda bort från spelarna.
Denna vetskap gjorde förmodligen/uppenbarligen att flera av de ledande spelarna slappnade av. Jag såg då ingen som höll landslagsklass på banan om vi säger så.

Det var stundtals oroväckande dåligt passningsspel och majoriteten av chanserna som Linköping skapade kom från bjudningar av Dalens backar i uppspelsfasen.
Om Linköping kan stressa fram dessa misstag av Dalens backar – hur blir det då i ett slutspel?!

Fast då kommer såklart skärpan och inställningen att vara bättre.
Det var dessa två faktorer som var de största bovarna i Dalens hackande maskineri denna eftermiddag.

Någonting mer positivt då än de tre poängen? Njaa, man får leta länge…

Men Felicia Tjäderborn gör det hon ska i målet, Katarina Bjuhr är aktiv hela matchen och försöker, Natalie McNeil checkar bra och gör dessutom mål, och Amanda Öhman gjorde två kassar. Emma Torikka inledde väldigt piggt men kom sedan av sig.

Powerplay blandade och gav väldigt mycket. Anna Asplund sköt och sköt men fantasin saknades. Jag vill se Torikka som given kreatör till vänster i PP – inte minst för att hon är rightare men hon är ju även finurlig och har ett tillräckligt bra skott.
Dalens första PP den här matchen bestod av tre backar och två tvåvägscentrar. Alla leftare. Det kändes… inte så spännande.

Nåväl. Det här är en match som knappast går till historien. Vi har spännande tider framöver, och kanske kan denna match fungera som en väckarklocka för Dalen.
För bättre än så här måste det bli om man ens ska vara nära poäng i slutspelet.

Som tur var ger väckarklockan inga negativa effekter på tabellen – snarare tvärtom – då Rönnby tappade poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *