Helgsummering (H1)

Trean mot fyran när Skellefteå IBK tog emot TBS under fredagskvällen – och det var fyran som gick vinnande ur striden. Återigen vann TBS Umeå med uddamålet mot Skellefteå IBK. Därmed dödade man även den sista gnistan hopp som fanns för Skellefteå IBK att knipa den viktiga andraplatsen (som förmodligen innebär uppflyttning).

Genom hela matchen var det jämnt. TBS vann den första perioden med 0-1 efter att Samuel Karlsson skjutit ledningsmålet. Den andra perioden blev det TBS som fick vika sig med uddamålet, och ställningen var 2-2 inför den sista perioden.

Skellefteå IBK fortsatte på samma visa i den tredje perioden och gick upp till en 4-3-ledning – när man fick ett straffslag. Den missade Mattias Lundberg, Skellefteås poängkung, och istället vände TBS Umeå och vann.

I box play kontrade man in kvitteringen, och med 18.40 på klockan spelade Anton Bergström fram till Jim Johansson som avgjorde matchen med sitt andra mål för dagen (hade inneburit 100 kronor till play for charity!).

–  Jag tycker vi är värda tre poäng med tanke på att vi spelar som bäst i slutperioden, men vi har förlorat för mycket matcher och förtjänar inte att bli tvåa, säger en besviken Arvid Marklund till Norran.

Joel Johansson poängbäst hos Skellefteå med 1+1, medan hans namne Jim Johansson som tidigare nämnt var värst hos gästerna med två kassar.

***

Hudik/Björkberg blev för svåra för TGC. Som många gånger förr så hade TGC ett ganska litet antal spelare med till matchen… blott elva utespelare ställde laget upp med.

Det började dock bra för gentlemännen. Med 13.48 spelat av den första perioden sköt Linus Schefström 3-1. De två föregående målen hade Jim Johansson stått för.

Men roligare än så blev det inte. Innan perioden var slut hade gästerna kvitterat, och i den andra perioden gick Hudik/Björkberg till en 3-6-ledning. Till slut blev det 5-9 i den sista perioden efter att Johan Brolin och Mattias Öster-Waara gjort varsitt mål för hemmalaget.

– Vi följdes jämnt i första perioden, sedan bröts vi ned mer och mer. Vi följde matchplanen men förlorade till slut på orken, menar TGC:s coach Johan Westerlind i sin kommentar till Karl Sundström på VK.

Mattias Öster-WaaraJim Johansson och Johan Brolin gjorde samtliga två poäng var.

***

RIG Umeå vann igen efter två oväntade poängtapp mot Örnsköldsvik och Wibax. Och det var inga konstigheter – när två perioder var spelade ledde man med hela 4-12, bland annat efter att Sebastian Degeryd skjutit ett hat trick. I den sista perioden drog man ner på farten och IBK Luleå tilläts vinna den sista perioden med 4-2 vilket gav slutresultatet 8-14.

– Idag var det fokuserat från vår sida. Vi har tre femmor som gör det riktigt bra, berömmer RIG Umeås tränare Fredrik Holmgren i en kommentar till VK.

Hela tio olika målskyttar hos RIG – ett styrkebesked. Tidigare nämnde Degeryd var starkast i den kategorin med tre fullträffar, medan Alexander Rönnlund och Richard Karlsson (tillbaka från skada förresten!) fick hänga dit två baljor. Albin Sjögrens meny bestod av fyra målpassningar. Inte fy skam – och nu har han 22 poäng ner till andraplatsen i poängligan… 78 poäng har han på samvetet.

***

Övriga matcher i herrettan:

Örnsköldsvik – Runsten 4-10

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *