Albin Sjögren valde Storvreta

Albin Sjögren, RIG Umeå och poängligaledare i division 1 norra Norrland, har gjort sitt val. Det blir i Storvreta som juniorlandslagsmannen fortsätter sin karriär efter att RIG-äventyret tar slut efter säsongen.


Sjögren i juniorlandslaget.
Foto: innebandy.se

Albin Sjögren har hittills skjutit mäktiga 78 poäng på 18 omgångar i serien (det här innebär just nu 390 kronor till Play for charity – utrota hungern!-kampanjen. Albins pappa Johan skänker fem kronor/poäng som sonen mäktar med under säsongen – stort tack!).

Med det leder han poängligan i överlägsen stil – på andra plats ligger Mattias Lundberg på 56 pinnar. Då har Lundberg ändå spelat en match mer… ifjol gjorde Sjögren 73 poäng på 22 matcher. Han är också bofast i det svenska juniorlandslaget.

***

Det förvånar mig inte att Albin Sjögren bestämde sig för Uppsala och Storvreta. Nära hemorten som är huvudstaden (moderklubben är Bele Barkaby), hyperintresserad innebandystad och en satsning med ett längre perspektiv – det är aspekterna som JAG tror att Sjögren värderade högt när valet av klubb skulle tas.

Det lär inte bli något problem för honom att anpassa sig till Uppsala, Storvreta och Superligan. Sjögrens arsenal är fullspäckad – hans skott är utmärkt, spelsinnet fint, handlederna mjuka – något han även kompletterar med kvicka ben.

Jag tror det bara är en tidsfråga innan vi får se Albin Sjögren i det svenska landslaget. Det här är en utmärkt värvning av Storvreta – och en sådan som befäster klubbens plats som Sveriges största innebandyklubb.

En intervju om klubbvalet finns här.

Ytterligare intressant läsning finns här.

9 kommentarer

 1. Man ska nog inte så dra så stora växlar hur mycket poäng man gör i Sveriges sämsta div1 serie. Visst Albin är duktig men Norra norlands div1 serie e riktigt dålig.. i särklass den sämsta!

  • Albin är kvalité. Jag förstår inte vad du menar med att jag drar stora växlar av Albins poängskörd – hur du än vrider på det: Det fina poängsnittet, som ligger på 4,33, eller att han leder poängligan med 22 poäng… det är inte att dra stora växlar, det är fakta.

   Efter att ha följt spelare som Alexander Rudd och Rickard Eriksson, som gått vägen via RIG Umeå till Warberg/Falun och landslaget, måste jag säga att Sjögren håller en nivå som är lika hög.

 2. Sanningen är den att det är inte bara poäng som är tecken på en bra innebandyspelare. I allsvenskan och framförallt i SSL så ställs det större krav på att vara en tvåvägsspelare. Och med tanke på att Albin inte har varit på defensiv planhalva och inte löpt många meter i defensiv riktning så tycker jag att du inte ska luras av att han är väldigt duktig offensivt.

  • Det är inte bara poäng som är tecken på att man är en bra innebandyspelare, men visst kan det vara en bra måttstock.

   Albin Sjögren är alltså inte en bra innebandyspelare förrän han bevisat att han kan försvara? Och på grund av att hans 78 poäng inte är något värt i division 1 norra Norrland? Har jag förstått det här rätt?

   Sjögrens speluppfattning och innebandyutbildning hos RIG Umeå gör att han, i det långa loppet, inte kommer ha några som helst problem att förstå de taktiska direktiv som krävs för att klara sig väl defensivt i SSL.

   I mina ögon har Storvreta en diamant i Sjögren. En diamant som likt alla diamanter måste slipas på vissa ställen. Han kan bli hur bra som helst.

  • Såg Albin spela i Luleå i helgen, han spelade back med årskursettorna och gjorde ändå 4 poäng, och han spelade väldigt metodiskt och osjälviskt den matchen, nu är inte Luleå ett topplag men det krävs ändå toppspelare för att producera mot både topp och bottenlag!!
   Lycka till Albin i Storvreta!!

 3. Man kan tycka olika… men Storvreta tycker i alla fall att han är värd både lägenhet och jobb och tagit hem kontraktet i konkurrens med AIK, Helsingborg, Pixbo och Dalen. Säger nog en del om Albins kvaliteter…

 4. Albin är en mycket bra spelare, som kommer att imponera även i SSL och landslaget närmaste tiden. Alla som kan innebandy ser att han är en otrolig talang som t ex Emil Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *