RIG är mästare! (H1-helgen)

RIG vann båda helgens matcher och kan nu titulera sig seriesegrare i årets division 1 norra Norrland.

Under lördagen plockade man enkelt ned Jemtland med 15-2, men redan efter en minut hade RIG visat att man är det bättre laget och gjort 2-0. Efter det rullade det bara på – efter första perioden var det 4-0, och när det stod 02.19 på klockan i den tredje perioden sköt Sebastian Degeryd 10-0.

15-2 till slut. Målgladast under lördagen blev Sebastian Degeryd som smällde in sex bollar. Alexander Rönnlund och Marcus Berglund blev hat trick-skyttar.

På söndagen stod bottenlaget Brunflo för motståndet, och då blev det ännu enklare för gymnasieeleverna. Hela 19-2 slutade matchen efter att RIG, precis som under lördagen, tidigt tagit ledningen och sedan bara malt på. Tredje perioden slutade exempelvis 9-0…

Mer spridda skurar på målskyttet under söndagen. Alexander Rönnlund fortsatte visa god målform med fyra kassar. Filip Persson och Markus Lindström hängde dit tre bollar var. Vinsten mot Brunflo innebar att Östersundslaget nu har åkt ur serien.

– Det var två stabila segrar och vi gör det vi ska, konstaterar tränaren Torbjörn Sjögren i VK.

***

Skellefteå IBK satte hård press på TGC och sköt nästan dubbelt så många skott (20-36 i skottstatistiken), men förlorade ännu en match. 3-2 vann TGC med i EXEL Arena efter att ha tagit en 3-0-ledning inför den sista perioden.

TGC spelade bra defensivt och tillät inte Skellefteå IBK komma till många chanser. Trots att Skellefteå IBK:s försvar inte gjorde en dålig match var det TGC som gjorde målen. I första perioden gjorde Erik Lundberg 1-0, och i den andra perioden sköt först Johan Brolin 2-0 innan poängkungen Mattias Öster Waara utökade ledningen till 3-0.

Skellefteå lyckades reducera två gånger och låg sedan på för en reducering men utan att lyckas. Joakim Nilsson blev poängbäst hos gästerna med en 1+1-meny.

– Det var en oväntat vinst, men vi spelade precis som vi skulle, säger TGC:s tränare Johan Westerlind till VK.

***

TBS Umeå spelade, precis som RIG, två matcher i helgen. Under lördagen tog man emot Brunflo, en match man vann enkelt. Redan efter den första perioden ledde man med 5-1 efter att Anton Bergström och Samuel Karlsson målat dubbelt – och sedan rann det bara på. Till slut blev det sanslösa 17-4 efter att man gjort hela 8-1 i den sista perioden.

Rickard Öberg, Samuel Karlsson och Victor Nensén blev samtliga tremålsskyttar. Daniel Nygren stark i poängprotokollet med sex målgivande passningar – poängbäst var dock Nensén som hade sju pinnar.

Tuffare blev det under söndagen då Jemtland stod för motståndet. Efter en målrik förstaperiod (där TBS ledde med 5-2) som slutade 5-5 så var det Jemtland som ledde inför slutakten med 6-7 – men i den klev Anton Bergström fram och sköt två mål som gjorde att TBS vann tre poäng.

Starkt av TBS Umeå att lyckas vinna trots att man hamnar i underläge inför sistaperioden. Att man dessutom lyckas reda ut två box play under matchens sista tio minuter ska man ha en eloge för. Nu har man gått om Skellefteå IBK och ligger på tredje plats i tabellen, men upp till Runsten, som spelat en match färre, är det fyra poäng med två omgångar kvar. Hade TBS öppnat serien bättre hade man faktiskt kunnat utmana om den andraplats som inneburit uppflyttning. Otroligt imponerande från nykomlingen!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *