Två världsspelare lämnar Iksu?

4

”Mackan” ryktas lämna Iksu efter säsongen tillsammans med Emelie Wibron.

Emelie Wibron, tvåa i världen år 2012, och Malin Marklund, tia i världen år 2012, ryktas lämna Iksu efter säsongen. Detta stod i gårdagens blad.

Under rubriken ”STJÄRNORNA LÄMNAR IKSU” stod det om Pixbos (såklart givna) intresse för duon.

Pixbos sportchef Kristina Landegren Carestam erkänner i artikeln att det finns ett intresse (vilken sportchef har inte det?).

– Jag har alltid haft ett intresse för Wibron. Jag har ringt henne fyra år i rad, säger hon och fortsätter:
– Med respekt för att det är ett slutspel nu så vill jag inte säga mer.

Lika hemliga är den berörda duon.

–  Du får ringa efter den 14:e april (helgen då SM-finalen spelas), säger Wibron.
– Jag har inte funderat på nästa säsong, säger Marklund.

***

Förmodligen är detta rykte inte helt taget ur luften. Man kan snarare säga som Tomas Ledin ”Vi är på gång” och ”Det ligger i luften”.

Jag tror däremot inte att denna nyhet, om det nu är en sann sådan, kommer påverka Iksus framfart i slutspelet. OM det nu är så att duon tänkt lämna så är jag rätt övertygad om att övriga truppen vetat om det en längre tid. Så brukar det fungera i de lag jag spelat i alla fall.

Givetvis vore detta två ruskigt tunga avbräck för Iksus del. Wibron är världens bästa back och Malin Marklund håller hög SSL-klass i sina bästa stunder. På ett sätt blir nog Wibron enklare att ersätta även om hon är bättre rent klassmässigt.
Målvakter växer nämligen inte på träd och det lär bli så att man får hämta in någon utifrån i så fall.

2 kommentarer

  1. Om detta rykte blir till sanning så blir det två kännbara tapp men IKSU har en grymt bred trupp med väldigt god kvalité. Sen har man dessutom lyckats med att värva bra talanger och spelare, framför allt inför denna säsong.

    Sen undrar jag vad som hände med helgsummeringen för Damettan (D1). Inte snabba puckar här inte. Spelades ändå tre matcher med Umeå anknytning (Umeå City, IBF Dalen och RIG) föregående helg och nu är det fredag och ännu har ingen helgsummering dykt upp. För alla andra serier har helgsummeringen dykt upp. Icke godkänt.

  2. Skulle så vara fallet så har ju IKSU faktiskt seriens överlägset mest explosiva målvakt i Linnea Jonsson……där behövs bara rutin genom kontinuerligt förtroende i matchsituationer. Kom ihåg vart vart ni läste det först 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *