Dalen förlorade snöpligt

Damslutspelet drog under fredagskvällen igång. Iksu vann – som jag förstått det ganska bekvämt – mot Falun med 7-4 inför 420 åskådare. Själv befann jag mig på Gammliahallen tillsammans med 414 andra och såg Dalen ta emot och förlora mot Rönnby, slutsiffror 2-3.

Det blev så där tajt och tätt som det var när lagen möttes i grundserien. Den grundserie där Dalens 5-3-seger mot kvällens motståndare Rönnby på hemmaträet i Gammliahallen var att anse som en målfest.

Lagen följdes åt matchen igenom under fredagskvällen. 0-0 efter den första perioden var 2-2 efter den andra. Dalens mål: Anna Asplund sköt 1-0 i PP från nära håll framspelad av kapten Linn LundströmAmanda Dahlin kvitterade Rönnbys nyblivna 2-1-ledning blott 17 sekunder efter den kommit till.

Till slut var det Rönnby som drog längsta stråt. Anna Asplund var olycklig på mittplanen då gästernas Alice Tonneman fräckt stal bollen, sprintade förbi Asplund och sköt ett inte alltför svårt skott förbi Dalens för kvällen kanske bästa spelare Felicia Tjäderborn. Det med fem minuter kvar att spela. Dalen försökte med att plocka ut målvakten och jobba in en kvittering. Visst var det nära någon gång, men tyvärr gav det inte resultat.

Ikväll var det Dalens oförmåga att konvertera det spelövertag man visade upp i den tredje perioden som blev lagets fall. Jag tycker att tidigare nämnda Tjäderborn gjorde några riktigt grymma räddningar som höll Dalen jämsides med Rönnby i period ett och två, och i den tredje – med 2-2 i huvudet- borde nog Dalen ha varit laget som tagit hem den första ronden i den här kvartsfinalserien. Man höll i bollen exemplariskt och visade gott tålamod mot ett Rönnbyförsvar vars ork såg ut att tryta rejält när laget, till publikens stora olycka och förvåning, lyckades kontra in segerbollen.

Avsaknaden av lagets två bästa målskyttar gjorde sig alltså tydlig hos IBK Dalen. Sandra Larssons (knäskadad) och Amanda Öhman (sjuk) spelade inte – bara där har vi 38 mål i grundserien borta. Det syntes i målprotokollet. Två spelare med förmåga att göra mål är förstås precis vad man hade behövt ikväll (och så är det för alla; plocka bort de två bästa målskyttarna i vilket lag du vill och du får sämre målskörd).

På tal om skador och sjukdomar så klev Sofie Andersson av efter en otäck kollision i den andra perioden. Hon tog sig för knät och skrek hjärtskärande, men första rapporten efter matchen sade att hon troligtvis spelar redan på söndag. Väldigt sköna nyheter för IBK Dalen som knappast har råd att förlora ännu en stjärnspelare i en knäskada.

0-1 i matcher, ny match på söndag. Där är det ett måste för laget att bärga en seger om hoppet om semifinalspel ska leva vidare. Ett 0-2-underläge skulle nog vara dem övermäktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *