Kvällens härliga Dalendubbel

Jakob Arvidsson valde att döma ut IBK Dalen och var säker på att Rönnby skulle gå segrande från Gammliahallen. Att hitta felaktigheter i detta påstående är inte direkt som att leta en nål i en höstack.

En klassisk insats kom istället att säkra Dalendamernas reducering till 2-1 i kvartsfinalserien mot Rönnby. Med ett försvar som till synes var beredda att offra livet för att hamna i skottlinjen och en utmärkt sista utpost i form av Felicia Tjäderborn vann laget till slut med 5-3.

Efter en händelserik förstaperiod med väldigt många bra målchanser för båda lagen så var det fortsatt mållöst när den andra perioden skulle inledas. Tidigare nämnda Tjäderborn stod för parad efter parad – men det gjorde även Rönnbys målvakt Mirja Viklund. De båda målvakterna överglänste varandra gång på gång med fina räddningar.

I den andra perioden blev det fart på målskyttet. Malin Hall tryckte från nära håll distinkt upp kulan i bortre krysset redan 54 sekunder in i perioden, och med 06.06 på klockan var det 2-2.

Men det blev Dalen som gick ifrån. Emma Torikka sköt 3-2 i power play – ett skott Rönnbys målvakt borde ha tagit då den retfullt gick mellan benen på bollmotaren. På Jennie Holmgrens 4-2 (hennes andra för aftonen) hade dock Rönnby-keepern ingen chans. Isabell Larsson for som en projektil genom försvaret och serverade Holmgren som knappast kunde missa det vidöppna målet.

Den tredje perioden dominerades av Rönnby – men istället för reducering så dödade istället Dalen matchen då man under den värsta pressen stack upp. Isabelle Lilja (fantastisk idag) hittade en fristående Isabell Larsson som inte gjorde något misstag fri med målvakten. Rönnby fortsatte sedan sin press och spelade länge utan målvakt, och visst kom det en reducering – men där stannade det. Ett heroiskt försvarande Dalen höll till slut ut och vann med 5-3.

***

Dalen har påbörjat ett försök att resa sig på nio. Man försvarade sig fantastiskt fint, och idag fick man ju faktiskt utdelning på sina chanser.

Jennie Holmgren, som kanske främst är känd för att vara vad man brukar kalla för en grovarbetare, fortsatte sin målfest. Idag blev det två mål, och hon såg ut som en riktig snajper när hon bombade in 2-1 med ett rappt skott några meter från målet. Fyra mål på tre matcher från Holmgrens sticka – hoppas någon annan också kan följa hennes exempel!


Holmgren – numera skarpskytt.
Foto: ibkdalen.se

I övrigt så vill jag hylla Dalens försvarsspel. Isabelle Lilja visade prov på ypperligt försvarsspel och krönte det med en fin framspelning till Dalens superviktiga 5-2-mål. Anna Asplund hade några riktigt galna skottäckningar under matchen. Hatten av, helt enkelt. Gjorde att saknaden av den förstås superviktiga Sofie Andersson blev mindre. Än en gång ska även Tjäderborn i kassen hyllas. Vilken match hon gjorde idag.

Fortfarande kniven på halsen för IBK Dalen när man på fredag ska åka till Västerås för att än en gång försöka hålla matchserien vid liv. Min känsla säger att man måste upp ett snäpp till om man ska kunna göra det, men varför inte? Dalen är en riktig lagmaskin.

***

Jag var även på plats för att få bevittna det skådespel som utspelade sig i Gammliahallen efter slutsignalen av Dalen – Rönnby. Nämligen det att runt tjugo personer samlade sig runt en bärbar dator för att följa upplösningen av herrlagets match mot Linköping.

Och som det jublades när det stod klart att Dalen hade vunnit straffläggningen (det är f.ö ett riktigt fiasko att man avgör slutspelsmatcher på straffar).

Nu ser det ljust ut för Dalen som har matchboll på hemmaplan under fredagskvällen i EXEL Arena. Där har man varit så fantastiskt bra under säsongen att jag tycker att de står som favoriter, speciellt med tanke på den vind i ryggen man har för tillfället. Peppar peppar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *