Ödesmatch väntar Dalen

Ikväll, 19.00, väntar ödesmatch för IBK Dalen i damernas SM-slutspel. Efter två matcher spelade mot Rönnby från Västerås är det 0-2 i matcher, vilket betyder att förlust ikväll innebär golfsäsong för Dalen.

Underläget beror mycket på att Dalen haft problem med målskyttet – hittills har man bara nätat vid fyra tillfällen på två matcher.
– Vi känner att vi har skapat lägen. Nu behöver vi ha lite bättre skärpa i avsluten, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Dalen får se upp med Rönnbys snabba kontringar, som varit Västeråslagets bästa vapen i kvartsfinalserien. Något som inte gått Dalen och Urban Karlsson obemärkt förbi.

– Vi har pratat om att ge dem så lite kontringar som möjligt. Vi får inte gå bort oss med tredjegubben där uppe, konstaterar han.

Hur ska då Dalen orka/klara att vända på 0-2-steken? Det är ovanligt att lag lyckas resa sig på de berömda nio.

– Vi har goda möjligheter. Vinner vi idag, så kommer de känna att de måste vinna på fredag. Vi ska koncentrera oss på att vinna ikväll, gör vi det har vi öppnat kvartsfinalserien, menar Karlsson och fortsätter:

– Vi har bra uppspel och har ägt stora delar av matcherna. Nu ska vi höja oss den sista tredjedelen. Vi är laddade och kommer gå för det. Snacket vi haft har varit bra, och vi har känt att vi kunnat vinna båda matcherna hittills. Nu är det bara upp till oss att göra det också.

Mycket av problemen med målskyttet handlar om att Sandra Larsson och Amanda Öhman missat matcher i slutspelet. Larsson är redan borträknad med sina knäproblem, medan Öhman missade matchen i fredags på grund av sjukdom. Hon var tillbaka i den senaste matchen, men gick därifrån poänglös trots en bra insats.

Ikväll saknas dock superviktiga Sofie Andersson som i match 1 gjorde illa knäet. Det innebär att Katarina Bjuhr får ta ett större ansvar i försvarsledet. Personligen tror jag Andersson framförallt kommer saknas i uppspelsfasen, där hon är den främste i Dalen-lägret.

– Sofie missar matchen ikväll, och det svider så klart. Hon är en toppspelare, men alla kan få skador. Rönnbys Karolina Widar gick ju bland annat av sist. Men ikväll ska vi ösa, lovar Dalens tränare Karlsson.

Matchen börjar som sagt kl 19 och spelas på Gammliahallen. För den som inte har möjlighet att vara på plats så liverapporterar vi på sportnu.se.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *