Vi är över 10 000 kronor!

play for charity
Vill återigen tacka Victoria Wikström för den snygga logotypen.

Nu har kampanjen rullat på i tre veckor – och på dagen för det har vi nu nått hela 10 000 (TIO TUSEN!) kronor! Förstås var det Sävar IBF:s laginsats som var tungan på vågen för det. Jätteroligt och mer än jag någonsin vågat hoppas på.

Mer kommer det dessutom bli. GUIF spelar kval imorgon där man skänker tre kronor per åskådare på matchen. Superstjärnan Mika Kohonen öser planenligt in poäng. Jesper Fransson gjorde åtta poäng i helgen. Dessutom går ju Iksu som tåget…

För övrigt är det kul att se att så många bidrar på sitt eget sätt. Susanne Ekblom, som kanske inte är någon poängmaskin (förlåt Susanne), täcker skott för den goda sakens skull, Erik Lundström, fotbollsspelare i Umeå FC, spelar TV-spel… ja, det finns många exempel!

Hur det ser ut på kontot just nu.

Marita Lieback Asp – mamma till Kevin Lieback Asp (landslagsmeriterad försvarare i AIK) – var den första att skänka pengar beroende på prestationer. Hon la in 200 för att AIK slog seriesuveränen Storvreta, och ytterligare 300 kronor för att hon gillar initiativet till kampanjen. Vi tackar så klart för det!

Stuart Söderberg – @juliustonker på Twitter och polare med Duvbos Johan Lundqvist – skänkte 50 kronor per poäng (och självmål!) som kompisen Johan gjorde i derbyt mot Haninge. Där blev det två assist och ett självmål, vilket med enkel matematik innebär… just det, 150 kronor!

Johan Sjögren – nyblivne Storvretaspelaren Albin Sjögrens pappa – pyttsade in 200 kronor för att RIG Herr vann division 1. Han kommer också skänka fem kronor per poäng som Albin gjort/gör under säsongen (och det är inte lite!).

Micke Hill – Mullsjös tränare – skänker hundra kronor för varje pinne som Mullsjö skulle ta de två avslutande omgångarna. Det blev tre points vilket innebär 300 kronor! Vi tackar och gratulerar laget till det klarade kontraktet.

Levi och Gunnel Bergström – den förre är ordförande i IBK Dalen och den senare dennes maka – skänkte 500+300 kronor för Dalens damer och herrars insats i Superligan. En fjärdeplats, som damerna tog, var värd 500!

Ingrid Hannerz –  Skänker 10 kr per poäng som Susanne Ekblom, Minne Dahlerus, Alexander Rudd, m fl (glömt vilka det var – fem spelare typ), gör under resten av säsongen. 2013-03-11 var det 22 pinnar vilket innebar 220 kronor. Det kommer mera – och det är vi väldigt tacksamma för!

Nr 103 är Anette Eriksson som är mamma till Granlos Anton Eriksson. Hon har skänkt 200 kronor för att Granlo tog sig till slutspel (och vilket slutspel man har gjort så här långt).

Johan Eriksson – Malmötränare – skänkte 400 kronor för att föreningen vann 4 av 5 matcher under klubbens »superhelg« då många av klubbens lag var igång. Det var alltså en hundring per seger som var premissen!

Thomas Lindgren – legend hos Superior Performance in Floorball (SPIF) – gjorde två poäng mot Vindeln vilket genererade som ni kan se hela 1000 kronor till kampanjen!

Och till sist har vi Sävars damlag som gick in med 250 kr per mål i de sista två seriematcherna till kampanjen #playforcharity. Mål framåt likväl som mål bakåt. De sista två matcherna slutade 9-4 och 7-6. Det är 27 mål. 250 x 27 är 6750 kronor! Mer om dem går att läsa här.

***

Vad bidrar det här då till?

Jo, det är allt möjligt. Vi bidrar till att människor runt om i världen får tillgång till det som behövs för att de ska kunna försörja sig själva. Som till exempel utbildning, små lån, brunnar och boskap. Hundra kronor räcker bland annat till rent vatten för 160 hushåll i en månad.

10 000 kronor kan alltså till exempel betyda att 16 000 hushåll får tillgång till rent vatten i en månad. DET är bra, för mer än en miljard människor saknar nämligen något så självklart som rent vatten. Förorenat vatten gör att två miljoner människor dör av diarré varje år.

Fortsätt ösa in poäng för den goda sakens skull!

1 kommentarer

  1. Vi skänker 50 kr per seger för GUIFs herrar och IKSUs damer resten av säsongen och 50 kr per poäng för Pär och Sara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *