Dalens dröm krossad av Rönnby

Efter den bästa grundserien någonsin var det många som hoppades på att Dalen skulle lyckas avancera till semifinal. Så blev inte fallet.

Rönnby, ett mer rutinerat lag i sammanhanget, slog ut Dalen med 3-1 i matcher.
Detta efter just 3-1 i fredagskvällens match nere i Västerås.

Det stod 0-0 efter 45 minuter (!). Mycket tackvare två storspelande målvakter.
Felicia Tjäderborn fortsatte på den inslagna vägen och i Rönnbys kasse stod ex-Dalen-keepern Mirja Viklund pall för det mesta.

När Rönnby gjorde 1-0 tog matchen fart. 2-0 kom innan Anna Asplund reducerade. Närmare än så kom inte Dalen utan Rönnby kunde istället sätta punkt för Dalens säsong genom ett mål i tom kasse.

***

Min kollega och vän Isak Angerbjörn såg matchen för sportnu.se:s räkning och han säger så här på fyra snabba frågor:

Speglade resultatet matchen?
– Jo, men det tycker jag. Rönnby är vassare individuellt och har bättre skyttar. Dalen gjorde en heroisk insats och forcerade verkligen mot slutet men Rönnbys rutin och tyngd avgjorde till sist.

Vem eller vad var bäst i matchen?
– Målvakterna känns som ett givet svar. Felicia Tjäderborn gjorde en ny kanoninsats och höll nollan i 46 minuter och ska inte lastas för målen. Rönnbykeepern Mirja Viklund har ett förflutet i Dalen och var omutlig. Hon såg oerhört stor ut i målet och täckte vinklarna exemplariskt. Piteådottern vann matchen åt Rönnby.

Vem eller vad var sämst i matchen?
– Tempot. Visst att det var två av seriens bästa försvarsspel som möttes. Men det var länge en väldigt tråkig och passiv match. Inte förrän första målet föll blev det action och lite slutspelskänslor. I 46 minuter var matchen ett sömnpiller.

Vad kommer det att snackas om efteråt?
– Om det var rätt taktik från Urban Karlssons sida att spela så avvaktande som Dalen ändå gjorde. Frågan är om inte de hade haft större chans att vinna om de hade släppt på handbromsen tidigare och spelat med samma desperation som de gjorde den sista kvarten.

***

Isak intervjuade även lagkaptenen Linn Lundström efter matchen.

– Det känns sjukt besviket och tomt. Just nu är känslan att man skulle vilja spela om den här kvartsfinalserien, säger hon och fortsätter:

– Med lite distans till det här kommer jag att vara jättestolt med den säsong vi gjort. Vi har utvecklats enormt mycket från ifjol.

***

Och visst är det så.
Det har varit ett annat underhållningsvärde på Dalens matcher i år jämfört med tidigare. Det svänger mer om anfallsspelet samtidigt som man har behållit ett tryggt och bra försvarsspel.

I slutspelet blev det dock för dyrbart att ha Sofie Andersson (bästa backen) och Sandra Larsson (bästa poängplockaren) på skadelistan.
Inte ens Dalens lagmaskin kunde låta bli att påverkas av det.
Det vittnar den skrala målskörden om.
Totalt sett blev det bara tio mål framåt på de fyra matcherna mot Rönnby.

***

I år stannade semifinalerna vid en dröm. Redan nästa år kan den drömmen gå i uppfyllelse förutsatt att Dalen fortsätter att utvecklas i rätt riktning.
Laget känns numera som en given slutspelskandidat och det är ett gott betyg till föreningen.
Den fina tabellplaceringen är förmodligen svår att glädjas åt för stunden, men i slutändan när säsongen summeras så måste alla inblandade vara väldigt nöjda med en fjärdeplats.

Bloggen vill trots kvällens Dalen-besvikelse helt enkelt få lyfta på hatten för tjejerna och den säsong som de har genomfört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *