Dalen kvitterade till 1-1!

Vi är nog många som ångrar att vi inte la in en slant på Dalen-seger till oddset 3,20.

Dalen tog nämligen en Franz Jäger-säker seger på hemmaplan mot ett förhållandevis svagt Storvreta.

Listar upp några punkter nedan;

isglassar

 

 

 

 

 

 

*Denna bild skulle lika gärna kunna föreställa några av Storvretas stjärnor.
Alla utom Mika Kohonen (av de etablerade namnen) var i princip iskalla.
Tänker inte minst på Joel Kanebjörk, Matte Samuelsson (som i och för sig hade migrän) och Fredrik Holtz.
Öhman och Stenberg var också långt ifrån så bra som de kan vara.

*Rasmus Sundstedt. Sveriges dyraste spelare skötte sig helt okej innan han klev av med en rejäl stukning. Han haltade precis ut ur hallen mitt framför bloggens ögon med hjälp av två lagkamrater. Det såg långt ifrån bra ut. Om han missar fortsättningen återstår att se.

*Backsidan. Med Sundstedt och Jesper Berggren på skadelistan börjar Storvretas backsida se väldigt mänsklig ut! Victor Andersson agerade väldigt juniormässigt i dag och Winroth spelar med lite för små marginaler. Backar är jätteviktigt i innebandy och här har Storvreta en tydlig svaghet just nu.

*Kristoffer Svensson. Den rivige forwarden var ljuset i Storvretas mörker. Nu börjar han spela som när han dominerade i dåvarande Allsvenskan. Han besitter enorma lirarkunskaper men har främst sett ut som en nyttig ”gnuggare” under sina säsonger i SSL.

Om vi tar och går in på IBK Dalen då…

*Hemmaformen. Ingen som bor här är väl speciellt förvånad över att Dalen matchar vilket lag som helst på hemmaplan. Det är svårt att säga vad det beror på – men här hemma spelar Dalen alltid bra.

*Hörnkvist. Det är inte första gången som Fredrik Hörnkvist överglänser en landslagskeeper här i Exel Arena. Tyvärr har nog den ödmjuke keepern toppat sin form under fel tid av karriären. Han borde få chansen i landslaget så som han spelar just nu.

*Andrafemman. Nästan allt snack har handlat om Dalens förstafemma. I dag var det främst andraformationen som grejade segern. Kim Lundström spelade precis som det står i skolboken och Andreas Berglund slet som en sårad i vanlig ordning. Lägg till att Milan Tomasik agerade hur kyligt som helst med bollen. Då förstår man att den trion hittade sin kemi.

*Tredjefemman. Förtjänar nästan en lika stor hyllning som andra. Peder Bodén latjade på och hittade två läckra assist. Christian Hjort och Simon Sedin hittade målet och Anton Ermling var som en igel på Storvretas backar.

*Men förstafemman då? De gör en reko insats men vi behöver inte ösa några superlativ över dem ikväll.

*Fortsättningen. På måndag spelas nästa match. Då i Fyrishov. Dalen måste vinna minst en match där nere för att gå till final och det tror jag tyvärr inte att man mäktar med. Fast om Storvretas backproblem fortsätter så kan det finnas en möjlighet…  Matchen visas inte på TV4 Sport men kanske att Svenska Spel sänder?

*Helg. Nu tar Innebandybloggen lite välförtjänt påskledighet.

1 kommentarer

  1. Stabilt och säkert med tre hela femmor hela matchen. Extra bra med tanke på att tredje backpar inte är backar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *