Slarvigt Iksu tog kommandot

Det blir att blogga i punktform i dag. Iksu – KAIS Mora:

*Man hann knappt bänka sig innan banans drottning Victoria Wikström öppnade målkontot. Som spelare är det självklart skönt att få en sådan kanonstart och resten av matchen flöt bara på för den formstarka forwarden. Hon var yppersta världsklass i dag trots lite sjukdomsbesvär. Mora måste verkligen hitta ett sätt att stoppa henne om de ska kunna slå ut Iksu.

*Frida Norström stod för framspelningen till 1-0 och fortsatte sedan på den inslagna vägen. Frida och Victoria var de klart bästa ur den fruktade förstafemman. Övriga tre kan bättre.

*Sara Kristoffersson hatar inte ”toedrags”. I stort sett varje gång hon har bollen gör hon den finten. Kul att hon håller liv i Unihocs smått legendariska blad ACE (som ingen annan i världen spelar med längre).

*Självklart räddade straffspecialisten Linnea Jonsson. Det gav även pengar till kampanjen. Man unnar alla andramålvakter att få ta del av pulsen. I henne har Iksu en joker som man inte ska underskatta.

*Publiken. Vilket tryck det blir i hallen när den är full. Förstår verkligen varför Iksu med näbbar och klor håller sig kvar i den arenan trots att TV4 vill flytta matcher till bättre TV-arenor. Det eviga trummandet blir man dock lite less på – speciellt när det kommer från två konkurrerande håll.

*Bortaklacken. Man måste imponeras över att KAIS Mora har en klack på plats. Bussresan mellan Umeå och Mora är långt ifrån rolig. Den är snarare skittråkig. Imponerande att dessa herrar prioriterar att åka med.

*Pressfikat. När den första frågan man får då man entrar rummet är ”Hej! Vill du ha en våffla?” – först då vet man att det är VÄRLDSKLASS på fikat.

pressfikat

 

 

*Rubriken. Slarvet.
Inget snack om att Iksu gör en bra match – men slarvet i egen zon och de onödiga utvisningarna måste bort. Mora är rysligt bra i powerplay. Iksu har inte råd att ta en massa onödiga tvåor på offensiv planhalva.

*Silvana Nötzli. En besvikelse. Jag hade väntat mig klart mycket mer av gästernas stjärna från Schweiz.

*Fortsättningen.
Mora har en rejäl uppförsbacke nu. Speciellt eftersom Iksu garanterat lär steppa upp disciplinen till nästa match. De måste hitta ett sätt att neutralisera förstafemman och det blir otroligt tufft.

*Iksus powerplay. Knappt godkänt. Jag förväntar mig mer hot från fler positioner.

Det får räcka så för den här gången. Nästa match spelas på måndag nere i Mora och den tv-sänds på TV4 sport.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *