En kväll i moll

Maten var god. Sällskapet trevligt. I övrigt kan kvällen beskrivas som negativ ur ett lokalt perspektiv.

IBK Dalen fick storstryk mot Storvreta och Iksu föll i förlängning.

Jag ser ingen vidare anledning att gå in för mycket på Dalens match.
De var helt enkelt inte ens nära. Stenberg och Öhman höll hov med Dalens försvar enligt mina rapporter.

Nu gäller det att ladda om snabbt. Här i Umeå är Dalen ett helt annat lag. Problemet är fortfarande att Dalen måste vinna på bortaplan. Det har inte varit nära hittills och nu finns bara en möjlighet till. En möjlighet man dessutom måste KRIGA till sig nu på hemmaplan.

***

Iksu då?

Det började inte bra. Frida Norström, som varit bland de absolut bästa i laget, stukade foten alldeles i början och det störde rytmen.

Emma Hellberg blev center (vilket inte blev lyckat) och in från bänken kom Frida Rydfjäll. Hon tackade för förtroendet genom att göra mål redan i sitt andra byte.

Men Mora höll sig kvar i matchen och kunde sedan gå upp till 5-2 mot ett passivt och slarvigt Iksu-försvar. Målen kom ofta efter rena misstag – precis som i förra mötet.
Där hade jag förväntat mig bättre läxläsning av Iksus spelare.

I slutet lyckas ändå Iksu med en mer eller mindre mirakulös upphämtning.

Julia Nordin inledde, Elin Tjärnström vaknade till liv och sköt 5-4 och kvitteringen stod en osedvanligt yr Emelie Wibron för. Detta i spel 6-mot 5. Starkt av Iksu att lyckas hämta upp.

Glädjen blev dock kortvarig. Mora avgjorde redan efter 28 sekunder genom Anna Wijks skolboksavslut.

1-1 i matcher alltså. Jag räknar fortfarande med att Iksu grejar detta – men det känns inte lika säkert efter skadan på Frida Norström. Under matchen laborerades det en hel del och  inget kändes särskilt lyckat. Förhoppningsvis kan hon spela redan nästa match. Hennes närvaro i den stjärnfyllda förstafemman ska inte underskattas.

På onsdag är det dags igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *