Allmänt

Jakob Arvidsson var visst före på bollen, men jag konstaterar det ändå.

Idag bekräftades ryktet. Erik Nilsson, Umeå Citys speedkula, är officiellt klar för mina gamla lagkamrater i Wibax Patriots i division 1. En övergång som varit på gång ett tag enligt mina källor. Klart Nilsson kommer att saknas för City – och oj, oj oj!! vad jobbigt det blir att vara försvarare i division 1 när han sätter fart.

***

Jobbigt blir det även för Iksu ikväll. Hittills har man inte kommit segrande från Unihoc Arena, och gör man inte det ikväll så är det ett litet väl tidigt sommarlov för de regerande svenska mästarna som gäller. Det ska bli intressant att se huruvida Josefina Eiremo, som hoppade in sist, får någon istid idag (vilket beror på den skada hon dragits med under våren och inget annat). Hon behövs!

För den som inte ska på Umeå Open, Björklöven eller Dalen går matchen att följas via följande länk: https://kaismoralive.solidtango.com/. Det kostar 59 kronor och matchen börjar 19.00.

***

Även för Dalen är det dagen med stort D. 8-2-förlusten sist innebär att det vid förlust är respass med 3-1 i matcher mot Storvreta från Uppsala. Ingen skam i det med tanke på att Storvreta i mina ögon är Sveriges bästa lag, men visst vore det kul ifall Dalen kunde ordna en femte match. Och på hemmaplan – där man varit hur bra som helst – är allt möjligt!

Klart är i alla fall att en av Storvretas stjärnor – Rasmus Sundstedt – missar fajten på grund av skada. I Sundstedts frånvaro får Dalen istället räkna med att Berggren eventuellt gör comeback. I mina ögon en underskattad back – hur konstigt det än låter.

19.00 kickar den matchen igång på EXEL Arena. Går även att se på svenskaspel.se och att följa på sportnu.se (rekommenderas för den som ska på Björklöven!)

Ska bli intressant att se hur publiksiffran kommer se ut. Det känns som att många potentiella åskådare (däribland jag själv) kommer vara på hockeymatch då Björklöven kan fixa avancemanget till Hockeyallsvenskan. Det är beklagligt att matcherna spelas samtidigt. Ur en allmän synvinkel kan man dock lugnt konstatera att det råder hockeyfeber i stan vilket förmodligen lär påverka Dalens publiksiffra negativt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *