Finaltankar i lugnet före stormen

I dag när vårsolen sken som allra bäst var det svårt att tänka sig att SM-finalerna i innebandy närmar sig.

Men det är ju precis så det är.

Dessutom har tydligen IBK Dalen gått till final. Den meningen känns fortfarande osannolik att skriva.

***

På tal om det. Så här skrev jag om Dalens säsong den 16 augusti från Arlanda flygplats av alla ställen:

Dalen har haft en rekordtung sommar och det känns nästan tjatigt att påminna om alla de spelartapp som klubben fått vara med om. Tränaren Ulf Hallstensson har också lämnat skutan. Men liksom i Caperiotäbys fall får man heller inte glömma bort den kvalité som finns kvar i laget.
Ketil Kronberg, bröderna Bodén, Fredrik Hörnkvist, Johan Alm, Filip Stenmark, Johan Eriksson, för att nämna några.
Att tro att Dalen ska åka ur, som vissa gör, är bara löjligt. Truppen är på tok för rutinerad för att lyckas med något sådant. Dessutom kommer laget som vanligt väl förberedda till seriespelet.
Jag tror Dalen kan komma att överraska många i vinter. Inte minst hemma i Gammlia Arena.
Väl i slutspelet önskar jag att jag kunde hålla med om devisen ”allt kan hända”. Där tror jag nämligen att det blir tvärstopp oavsett motståndare.

***

I dagsläget är dessa ord ”offside” men å andra sidan ska vi komma ihåg att den där läsningen var den snällaste du kunde hitta om IBK Dalen under den tidsperioden.

Jag ångrar bara att jag inte skrev ”väl i slutspelet kan allt hända”…

Fast då hade jag ju inte varit ärlig!

***

Många frågar om bloggen kommer att vara på plats i Malmö och så blir fallet. Men tyvärr blir vi inte två. Det blir kollegan Johan Flinkfelt som skickas ner för vår räkning.

Bittert att missa finalen såklart. Det är helt klart trevligt att vara på plats och jag önskar total njutning till alla som vallfärdar till Malmö.

*

Iksu får alltså möta Rönnby. Jag försökte i dag komma på något som talade för Rönnby i den matchen. Det var lättare sagt än gjort. Man skulle kunna säga att de har bra stjärnor i laget – men Iksu har ju ändå större stjärnor. Man skulle kunna säga att de har ett finurligt anfallsspel – men Iksu har ju ändå ett finurligare anfallsspel. Man skulle kunna säga att de har rutin från dessa sammanhang – men Iksu har ju ändå mer rutin. Osv osv.

Det enda jag kom på var det psykologiska spelet. Den delen av spelet lever alltid på förhand. Iksu kan komma helt fel in i matchen och Rönnby kan sväva på moln. Det där vi brukar kalla ”momentum” kan komma att avgöra i och med att det bara handlar om en match.

I bäst av fem vinner inget lag mot Iksu. Så enkelt är det.

*

Mer förhandssnack kommer såklart. Detta var bara en liten, liten teaser.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *