Fler blytunga tapp för Iksu

Det har ryktats länge om en ”spelarflykt” från Iksu. Nu kan vi konstatera att Malin Marklund, Emelie Wibron, Frida Norström och Jenny Gustafsson är fyra av dessa namn.

Alla i denna kvartett har meriter från landslagsspel och de har naturligtvis betytt väldigt mycket för Iksu genom åren. Inte minst Wibron har under flera säsonger (syftar då inte mest på den senaste) bidragit med en dimension som få andra backar kan bidra med.

Frida Norström var dessutom i sitt livs form i slutspelet vilket gör att det kommande ”sabbatsåret” känns fel i tid. Man måste dock respektera hennes beslut om det handlar om att återhämta en skadedrabbad kropp.
Men jag är helt säker på att hon hade blivit bofast i a-landslaget den kommande säsongen om hon hade tagit vid där hon slutade. På så sätt känns beslutet ologiskt.

Det måste givetvis in en ny målvakt också eftersom Malin Marklund lämnar. Det är dock inte givet att man behöver värva en förstakeeper. Linnea Jonsson skulle kunna vara redo att axla manteln. Positivt i denna fråga är att Iksu aldrig har ”levt” på sin målvakt på samma sätt som många andra lag gör.

Jenny Gustafsson har inte haft en lika lyckad säsong i år som i fjol men hon är fortfarande med i landslaget och en viktig kugge i det defensiva spelet. Hon går att ersätta men det blir inte tvärenkelt.

***

Utöver dessa klara spelartapp (JG är inte 100% klart än men 98…) så ryktas det även om en osäkerhet kring Elin Tjärnström, Therese Andersson och Susanne Ekblom. Vi ska också komma ihåg att Victoria Wikström saknar kontrakt i dagsläget.

Hur det blir med dessa fyra återstår att se. Jag skulle dock se det som en stor skräll om ”Vickan” lämnar. Vi får helt enkelt se vad som händer.

**

I det här läget skulle jag som bloggare kunna måla en otrevlig figur på väggen men det tänker jag inte göra.

Jag är övertygad om att Iksu kommer att stå med ett slagkraftigt lag kommande säsong. Så pass duktiga är alla som jobbar i och runt föreningen.

De kommer inte ha ett lika brett lag som i år men då har man också haft ett rysligt bra lag på papperet. Stundtals har landslagsspelare suttit på bänken.

Kanske kan denna s.k. ”spelarflykt” (överdrivet ord i mina öron) medföra tydligare roller i laget. Fler spelare kanske känner sig ännu mer delaktiga nu då det finns luckor att fylla. Vi såg vad som hände i Dalen ifjol och jag är ganska säker på att samma sak kommer att hända i Iksu.

Avslutningsvis ska vi lyfta fram att Tomas Hugosson Wallgren blir kvar som tränare. Där har Iksu satt en viktig pusselbit. ”Bullen”, som han kallas, är lite utav ett tränargeni och jag ser fram emot att följa hans fortsatta tränarkarriär. Det var en fröjd att ha honom som medspelare och jag antar att det är en fröjd att ha honom som tränare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *