EFT-summering

Jag har i ärlighetens namn inte hängt med så bra under Euro Floorball Tour.
Som tur var kan man läsa en hel del på innebandy.se – en sida som alltid levererar när det kommer till bevakningen av våra landslag.

Sverige vann både dam- och herrturneringen vilket såklart imponerar.
I damernas turnering tog Victoria Wikström, Emelie Wibron och Malin Marklund plats i Allstarteam. Det får man säga är ett glädjeämne för oss lokalpatrioter även om Wibron och ”Mackan” ska flytta till västkusten.

Övriga glädjeämnen är att Emil Johansson fick debutera och dessutom göra mål. Mycket kul för ”Ersbodaren” som började sin karriär på Ersängs dammiga (men ack så sköna) matta.

En annan som fick debutera var Thomas Holmgren som nyligen lämnat Dalen för Falun.. I finalen fick han dock starta på bänken.

Dalen hade med andra ord med noll spelare i den här truppen. Det tycker jag är hårt – inte minst för att laget gick till final.

Alexander Bodén gjorde ett riktigt bra slutspel och borde ha varit med istället för exempelvis Linus Henriksson.

***

Victoria Wikström tycks ha konserverat storformen från slutspelet. I finalen gjorde hon tre mål av fem och hon hade dessutom bud på mycket mer än så.
Hon spelade med nya landslagskaptenen Josefina Eiremo och Johanna Holmbom samt Cassandra Edberg och Jenny Gustafsson på backen. Drömkedja!

Dalen-tjejerna Katarina Bjuhr, Sofie Andersson och Linn Lundström stod för stabila insatser. I finalen bildade trion en tredjefemma tillsammans med Therese Karlsson och Frida Lindgren. 

Avslutningsvis kan vi bara gratulera alla som var med till dessa skalper.
För majoriteten av spelarna som var med är säsongen slut och välförtjänt vila är att vänta.

Andra har en match kvar – ALLSTARMATCHEN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *