GUIF till ettan ändå

Ja, precis som rubriken säger – GUIF får gå upp i ettan trots kvalförlusten mot K4. Bollstanäs drar sig nämligen ur division 1 Östra Svealand.


GUIF fick jubla till slut.

– Jag har precis tackat ja till en division 1-plats, det stämmer. Det känns förstås jättekul att vi får chansen att spela i ettan igen, det känns som att vi är värda det trots kvalförlusten. Jag tycker att vi gjorde en bra säsong i år, säger en glad Per Beijar, GUIF:s sportchef, när vi når honom på telefon.

GUIF gjorde en nästintill perfekt säsong och föll bara i en enda match (Gamla Stan) under ordinarie tid. I kvalet blev dock K4 från Arvidsjaur för starka när norrbottningarna vann i förlängning efter två oavgjorda matcher. Nu blir det ändå så att lagen får mötas även nästa säsong – ett faktum som står klart sedan Bollstanäs dragit sig ur division 1.

Säsongen 2011/2012 åkte GUIF ur ettan då man kom näst sist i serien.

– Vi kommer vara mer förberedda den här gången. Jag hoppas och tror att vi kommer att klara oss kvar, lovar Beijar.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *