Brolin: ”Det är lagets pris”

Vi fortsätter att uppmärksamma pristagarna vid Innebandygalan. Den här gången har turen kommit till Dalens tränarduo Jonatan Brolin & Iiro Parviainen som fick ta emot priset för ”Årets prestation”.

Att ge priset till Dalens tränarduo kändes väldigt givet med tanke på vilken enorm bedrift det var att ta laget till SM-final.

Vid fjolårets gala fick Ulf Hallstensson motsvarande pris för samma prestation – d.v.s. att ta IBK Dalen till final – men ”Uffe” hade en klart bättre trupp att tillgå.

Jag ringde upp Jonatan Brolin för att höra om hans tankar kring priset.

– Det är jätteroligt såklart och jag är stolt över att få det här uppmärksammandet. Det är ett bevis på vilken säsong vi har gjort som lag. Det är hela lagets pris, säger han ödmjukt.

Han och Iiro visade sig bli ett välfungerande koncept. Brolin försöker förklara hur det lyckade samarbetet gick till.

– Det finns för- och nackdelar med oss båda. Han har förändrat mer under matcherna medan jag har fokuserat mer på en generell struktur och ett helhetsupplägg. Han har stått mer för det spontana och utåtriktade, förklarar Brolin.

Så här i Brännbollstider passar jag även på att fråga hur formen känns inför kommande helg.

– Jag känner mig något otränad och har gubbiga ben trots mina 28 relativt unga år. Vi får se hur baksidan håller ihop men det blir kul. Jag tror att vi har bra chans men det är många som inte bor i stan längre vilket är en nackdel. Men vi har bra kapacitet och om allt stämmer så har vi goda chanser att vinna, säger Brolin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *