Hur låter vi dom gamla vårdas?

Nu har det hänt, igen och igen och igen. Det senaste man läser är att två personer trycker upp den boende mot väggen och ropar på en tredje att snabbt komma och byta blöjan. Detta hände på Marielunds äldreboende i umeå, som drivs av förenade Care AB. Man kan knappt tro att det är sant att man verkligen kan behandla gamla mäniskor på detta sätt. Marielunds äldreboende har drivits av Förenade Care AB sedan 2008. Äldreboendet har vid ett flertal tillfällen kritiserats för missförhållanden på boendet. Ett år efter starten fick företaget hård kritik av socialstyrelsen. Vid en granskning 1 januari till 31 januari 2011 hittades 310 avvikelser på boendet. Hos sjukhemsboendet upptäcktes 87 avvikelser och vid demensboendet 223. 72 handlade om utebliven läkemedelsdos. Socialnämden överväger att ta över boendet i kommunal regi. Detta skulle ha gjorts för länge sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *