Herr Larssons matematik

För några dagar sedan fick jag ännu ett brev från herr Larsson. Han tycker inte att jag ger en rättvis bild av Rot-avdragen.  Hans analys av rotavdragen är att för varje krona som betalas ut av staten så får man in 1.50. Det skulle enligt honom då bli en vinst på 6.8 miljarder. Det låter ju alldeles förträffligt. Med hans uträkning så borde man ju utöka Rot och göra detsamma för hyreshus/lägenheter. Om man för enkelhets skull tar den summan gånger två så skulle man få en vinst för staten på 13.6 miljarder. Inte då bara en vinst för staten utan även ett rättviseskäl. Villa- och bostadsrättsägare får Rot och ränteavdrag till ett värde av 39.6 miljarder. Hyreshus/lägenheter får inte en krona. Hyresgästerna betalar dessutom dubbel fastighetsskatt. Man beräknar att om hyreslägenheterna fick del av dessa avdrag så skulle hyran i en normal trea kunna sänkas med 2000 kronor per månad. Detta vore väl ett bra tips för herr Larsson att berätta för (förmodligen) partibrodern som håller i pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *