Regeringen vill inte satsa på hyresrätter

 

Tidigare så kommenterade jag i Anders Ågrens blogg som gällde bostadsbyggande i Umeå.  Jag skrev där om den egentliga orsaken till varför det inte byggdes fler hyresrätter. Orsaken är ju att det numera inte är intressant för byggherrar att satsa på dessa. Man vill i stället bygga villor och bostadsrätter.  Olika skatter och regler gör att byggherrar drar sig för att satsa på hyresrätter. Tidigare så fanns det ekonomiska lättnaderför hyresrätter, i stort sett jämnbördiga med villor och bostadsrätter, men som av denna regering helt togs bort. Däremot så har villa- och bostadsrättsägare fortfarande kvar dessa subventioner, t.ex Rot och skatteavdrag. Detta är grundorsakerna till att alldeles för få hyresrätter byggs. Som övriga moderater tar Anders Ågren inte med sådana kommentarer som kritiserar regeringen.  Om hyresrätter fick samma förmåner som villa- och bostadsrätter så skulle det  också vara intressant att bygga  dessa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *