Vargstammen

Man kan inte i regeringen (vänster eller höger) sitta och besluta om vilken vargstam vi skall ha, samtidigt som man överlåter till skogsbolagen att sköta tilldelning av älglicenserna. Älgen är ju vargens föda  och skogsbolagen ser ju helst att älgen i stort sett försvinner. Alltså- ingen älgstam och ingen vargstam om detta fortsätter. Orsaken till att vargen söker sig närmare bebyggelse är ju där får man lättare tag på föda. Tilldelning av jaktlicenser skall ske av en myndighet (länsstyrelsen) som ser till stammarnas bästa och som inte har sina egna intressen att ta hänsyn till. På många håll finns det ju ingen älg. Älgstammen är nu på en alldeles för låg nivå och tilldelningen på jaktlicenserna måste omedelbart minska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *