Regeringen verkställer

Äntligen börjar det att hända saker i rättvisans namn. Regeringen flaggar för insatser för ökat byggande av hyresrätter samt minskar det orättfärdiga ROT-avdraget. Vidare ser man över dessa orättvisa ränteavdrag för villa och bostadsrättsägare som inte boende i hyresrätt får ta del av. Små steg, men åt rätt håll. Den tidigare regeringen strävade åt rakt motsatt håll.  Sänkningen av ROT-avdraget motsvarar 15.000 lägenheter i stället för att låta pengarna gå till privata husrenoveringar. RUT-avdraget, ja. Inte lika lätt att ändra på det. Onekligen har många människor fått jobb där men dock med skattebetalarnas pengar. Det var ju på detta sätt som alliansregeringen ”skapade” nya jobb. Dock bör man i förlängningen minska och så småningom avsluta denna generella skattesubvention och ge hemtjänst bara till dom som behöver det. Många kritiska röster kommer nu att höras från högerpartierna för detta är den ideologiska motsatsen till deras politik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *