Dumsterdiving

Dumpsterdiving.

I Sverige kastas 125 000 mat årligen. Ofta felfri mat, men som närmar sig ”bäst före datum”. Mat som det inte är något fel på och som datum inte har gått ut på och förpackningen är hel. Varför kastas då så mycket mat? Ja, av skärt ekonomiskt intresse. Att sätta ner priset lönar sig inte ekonomiskt. Man köper hellre in en produkt en gång till som då säljs till fullt pris. Det borde vara i lag förbjudet att kasta mat om man inte har gjort allt man kan för att sälja den. Som kund så köper man hellre en produkt med lång hållbarhet än en med kortare, tillfullt pris, men om man tar t.ex mjölk så håller den sig utan fel i många dagar efter bäst före datum. Med en prisnedsättning till halva priset och neråt efter som så skulle säkert varenda liter säljas. Detta går att tillämpa på dom flesta varor. Maten kastas enbart för att tjäna pengar. Skall vi acceptera det?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *