Alliansens företrädare ger regeringen bra betyg

Jag läser inlägg av Elisabet Björnsdotter-Rahm och Edvard Riedel (båda M). Det enda som dom där kritiserar är bensinskattehöjningen. I övrigt tyst. Dom vet säkert att skattehöjningar är helt nödvändiga efter den förra regeringens skattegåvor och skattesänkningar. I stället för att bygga bostäder så gav man subventioner till privata husägare till standardhöjningar, subventioner till företag för unga, som det är mycket osäkert om det har gett några jobb alls, subventioner för ej behovsprövade Rut-jobb, höjd A-kassaavgift, sänkt A-kassa, försämrad sjukförsäkring, utförsäljning och privatiseringar av allmän egendom, ja listan kan göras lång. I stället för att bygga bostäder och skapa jobb dränerade man statens finanser genom jobbskatteavdrag och subventioner hit och dit. Man lämnade efter sig ett stort underskott i statens finanser så även Anders Borg insåg att det inte fanns några pengar till reformer. Sedan så lämnade trojkan in, en efter en. Nu vänder vi tillbaka till välfärden som har gått över mina förväntningar trots det kaos som alliansen lämnade efter sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *