Rikshem- den nya allmännyttan?

Rikshem- den nya allmännyttan?

Inom främst dom borgerliga propagerar man att en stor del av lösningen på bostadsbristen är kommunala bolag skall sälja ut en del av sitt bestånd. Nyligen var det ett program om hur detta har fungerat i Uppsala. Där sålde allmännyttan ut en hel av sitt bestånd till bl.a Rikshem säkert med förevändning att allmännyttan då fick loss pengar för att bygga nytt. Det vore intressant att veta hur många nya lägenheter som kom till i jämförelse med de som sålts ut. Rikshem har ju som affärsidé att köpa upp äldre bestånd till fördelaktiga priser, sedan ”renoverar” man dom och chockhöjer hyrorna så att folk tvingas att flytta och ger plats för kapitalstarka hyresgäster. Antingen så fattar vissa politiker inte detta eller så är det ideologin som styr. I rättvisans namn skall sägas att det förekommer tyvärr även i vissa Socialdemokratiskt styrda kommuner. Skellefteås kommunalråd slår sig för bröstet och tycker sig ha gjort en bra sak genom att sälja ut kommunala fastigheter till Rikshem. Detta är inte socialdemokratisk politik och man torde nog så småningom vakna upp men då lär det vara för sent. I övrigt något för övriga kommuner att fundera över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *