Bilden återerövrar världen

[lyssna och njut]

En bildpostning säger mer än tusen ordposter? I varje fall om vi ska tro Facebook som för en tid sedan köpte Instagram (en mobilapp för bild-delning som i princip fungerar som en egen ”social mediesajt”, men som många använder för att posta bilder på Facebook och Twitter) för sisådär en miljard dollar. Många har undrat vad Facebook egentligen ska med Instragram till och grundaren Zuckerberg säger att han ska låta Instragram leva kvar som en egen app. Om det är sant får väl framtiden utvisa.

Barack Obama gick t ex med i Instragram så sent som i december och har idag redan hundratusentals följare och kampanjkontoret använder den aktivt för att publicera bilder från möten och träffar Obama har runt om i världen och USA.

Pinterest har jag skrivit om tidigare, en bildbaserad sajt där du kan lägga upp bilder du hittar på webben. Med ett musklick blir de en del av din egen bildblogg. En sajt som också växer blixtsnabbt.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tycker att både Instragram-köpet och Pinterest snabba tillväxt pekar på att enkelheten att uppdatera med bilder istället för med ord är väldigt enkel, effektiv och vägvinnande. Jag tror också att många verksamheter kommer att ha stor nytta av att kunna snabbt dela med sig av bilder till sina kunder, om de lyckas bygga upp en intresserad kundbas. Tänk om du en solig vårdag fick en bild på en snygg vårjacka från klädaffären i city med erbjudandet att du kan köpa den med 25 % rabatt – bara idag. Lockande?

/ @jmjobring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *