När kopplas bilen upp?

[lite bilmusik på det då]

Hepp, jag har blivit testförare åt Volvo. Jo, högst tillfälligt och ett resultat av att jag som marknadsföringsnörd ofta deltar i tävlingar och annat för att se hur företagen i fråga har löst tävlandet. Men jag gillade faktiskt Volvos idé där de låter Facebook-besökarna anmäla sig för att testa deras bilar. Ett sätt för företaget att visa sig transparenta, det låter ”riktiga människor” provköra vilket förhoppningsvis skapar mer trovärdighet, och samtidigt skapa dialog med besökarna på Facebooksidan, också får de relevant innehåll till sin FB-sida. De har i mitt tycke fått med de tre ”t” jag brukar prata om: transparenstonalitet och trovärdighet. För min egen personliga del har jag nog också sedan barndomens Teknikens Värld-läsning närt någon slags hemlig dröm om att bli motorjournalist…

Men, det som slog mig under min första långtur idag med Volvon är att de har lastat in all tänkbar och otänkbar elektronik i testbilen, men där finns inte ett spår av sociala kopplingar. Volvo har till och med något de kallar ”My Volvo Car” där man kan se alla inställningar man kan göra och alla data om förbrukning med mera, och tro mig, det är mycket data där.

Men ingenstans kan jag dela med mig av infon. Varför inte låta mig dela med mig av min förbrukning, medelhastighet och avstånd jag har kört? Vilken väg jag valde finns ju i navigatorn och min iPhone är ihopkopplad med bilen via Bluetooth. Låt mig då också dela med mig av datan då jag är framme, så att mina kamrater kan köra samma väg eller undvika det där vägarbetet på E12:an…

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag tycker att likväl som jag delar min löptur med mina vänner borde många vilja kunna dela med mig av sin senaste biltur. När kommer bilen att kopplas upp? Ska det ta lika lång tid som det har tagit att utveckla elbilar får vi väl förstås vänta länge, men den här utvecklingen kanske kan gå snabbare? Jag ska se om jag kan få något svar ur Volvo nu när jag har dem på tråden, så att säga.

/ @jmjobring

 

 

 

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *