Sugen på ett par Google-glasögon?

[dagens musiktips]

Nu kan du ansöka om ett par Google Glass. Alltså ett par glasögon som i princip är en smartphone. Du ska kunna ta en bild, filma, fråga om vägen, få en översättning med mera, med mera, med mera. Utan att lyfta ett finger. Utan att plocka upp telefonen. Det enda du behöver göra är att prata med dina glasögon.

Science fiction? Ja, kanske, men Google hävdar att de nu har dessa glasögon färdiga för att börja testas på allvar, se filmen här. Och nu söker de folk som vill vara med att prova ut glasögonen. Se nedan hur du ansöker…

Och varför inte? Vi har gått från att ha en skärm på skrivbordet med en hårddisk under bordet, till att ha en laptop i knäet, till att ha en iPad och iPhone i famnen med en snäcka i örat, så nästa steg är väl att vi vill ha det ännu närmare ansiktet, hängande på nästipppen.

Skärmavbild 2013-02-22 kl. 20.31.03

 

Skärmavbild 2013-02-22 kl. 20.30.53

 

Skärmavbild 2013-02-22 kl. 20.48.16

Du ska helt enkelt motivera med max 50 ord och/eller 5 bilder och/eller 15 sekunders video via antingen Google+ eller Twitter under taggen #ifihadglass, här hittar du ursprungsreglerna.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men nog kan det här bli en galen storsäljare som tippar Googles android förbi Apples iOs om de verkligen får den att fungera. Det ska bli spännande att se vad Apple har att kontra med. Om något.

/ @jmjobring

Det här är inlägg 31 i mitt försök att blogga 100 dagar i rad tillsammans med ett gäng andra bloggare i Sverige under taggen #blogg100. Läs mer här

Vill du ha samtliga låtar jag har tipsat, och ska tipsa, om under #blogg100 kan du prenumerera på min Spotifylista, idag 31 låtar: Social maskommunikation #blogg100

 

5 kommentarer

  1. Tyvärr är detta inte öppet för oss européer. Men visst ser man fram mot att ha ett par. I dagsläget ser det dock ut som om att det är svårt att ha dem om du redan har glasögon, men jag antar att det kommer lösningar för detta också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *