Bloggpost om att blogga i 60 dagar

[dagens musiktips]

Detta är mitt 60:e inlägg i mitt försök att blogga i 100 dagar i sträck. Men vad innebär det då att varje dag i 60 dagar fundera på vad man ska skriva i sin blogg? Ja, min arbetsgivare borde vara nöjd med mig då jag kanske ännu mer koncentrerat än vanligt har följt vad som händer inom de sociala medierna. Det innebär också att jag har lagt i runda slängar 60 timmar av min fritid på att skriva här, vilket kanske inte alltid min omgivning har uppskattat – så ett extra stort tack till familjen som står ut måste jag ju också passa på att dela ut!

Skärmavbild 2013-03-23 kl. 20.14.04

Jag har under de här 60 dagarna haft cirka 6.600 unika sidvisningar. Alltså i genomsnitt drygt 100 personer har läst om mina tankar varje dag, även om det givetvis varierar rejält mellan inläggen. Populärast har varit när jag skrev om Google Glasses. Jag har även fått många träffar när jag har skrivit om svenska tv-tjänsten Magine, som för övrigt ska öppna för alla användare nu, läs deras pressmeddelande här. Och regga dig för ett konto här.

Vad har det gett mig då? Jag tycker att det har gett mig en förmåga att ännu hårdare sålla och välja ut kunskap ur det enorma flöde av information som sköljer över oss hela tiden. Vad är viktigt, vad kan jag ha behov av att läsa mer om, vad behöver jag inte lägga tid på? Jag tror helt enkelt att det har vässat min förmåga att omvärldsbevaka och värdera.

Kärlek, beröm och intresse
Det har också gett kärlek tillbaka. Det värmer så oerhört när någon kommenterar eller skickar ett tweet vidare som handlar om min blogg. Att få beröm kan nog aldrig underskattas som drivkraft! Men jag tror ändå att det som främst krävs är att man är väldigt intresserad av det man skriver om, det skulle nog inte gå att tvinga sig att varje dag skriva om något man inte tyckte var intressant.

Det har också gett mig möjligheten att varje dag få dela med mig av ett musiktips. Idag tipsar jag om Miriam Bryant som släpper nytt album. Hela listan med musiktips hittar du här. Jag fyller på varje dag, så idag är där 60 riktigt bra låtar.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men den genomsnittliga tid du som besökare har lagt på min blogg är 2 minuter och 29 sekunder, och det har jag nog ungefär förbrukat nu, så jag får passa på att runda av och tacka för visat intresse. Vi ses i morgon, då är det 61 dagar, och förhoppningsvis något helt nytt ämne…

/ @jmjobring

Mer statistik om alla som bloggar under taggen #blogg100 hittar du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *