Twitter firar sju år – det är dags att kliva på

[dagens musiktips]

Häromdagen firade Twitter sju år. Den 21 mars 2006 skickades alltså det första tweetet av Jack Dorsey (@jack), du kan se det här. Twitter har gjort en egen hyllningsvideo som du kan se i deras bloggpost på sjuårsdagen.

Skärmavbild 2013-03-24 kl. 20.39.23

De skriver i sin blogg att det finns ett engelskt ordspråk som, fritt översatt, lyder – spara en sak i sju år och du kommer att hitta nyttan med det. Och man får väl hålla med om att vi har hittat en hel del nyttiga användningsområden för Twitter på de här sju åren.

För egen del är Twitter idag ett av mina viktigaste redskap för att hålla koll på min omvärld. Jag kan ganska enkelt där se vad som är dagens viktigaste snackisar i Sverige, men också hålla koll på alla trender inom mitt område från den engelskspråkiga världen.

Via Twitter kan man också ställa frågor och sprida sitt budskap, till exempel om att man söker #nyttjobb eller är utsatt för Uppdrag #granskning, men det viktigaste är kanske ändå känslan av att det finns så mycket kunskap där ute som man faktiskt kan ta del av på ett väldigt enkelt sätt. Och att jag kan föra en dialog eller diskussion med i princip vem som helst som är ansluten till Twitter.

Jag kan, som vanligt, ha helt fel, men jag kan lova att om du bara orkar ta dig över tröskeln och börja använda Twitter kommer du att bli rikligt belönad i form av nya bekantskaper och mängder av ny kunskap. Är du dessutom företagare i vår ensligt belägna del av världen finns det faktiskt inte mycket att tveka över. Börja twittra idag. Du får betalt redan i morgon.

/ @jmjobring

Det här mitt inlägg 61 i mitt försök att blogga i 100 dagar tillsammans med ett gäng andra bloggare under taggen #blogg100, mer statistik hittar du här.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *