Bevaka andra Facebook-sidor i Facebook

Häromdagen kom ett nytt verktyg till mina sidor på Facebook, det kallas ”Sidor att bevaka” eller ”Pages to watch” och finns där statistiken fanns tidigare. Det innebär helt enkelt att du kan lägga till sidor du vill hålla ett extra öga på.

pagestowatch

Men, en lite lurig sak med det hela är att de sidor du lägger till får reda på att du har lagt till dem. Så, om du lägger en bevakning på din värsta konkurrent kan de få besked om att just du har lagt till dem, i varje fall ibland… Se den här bloggposten, som fick en tydlig hint, medan jag mer fick en allmän upplysning om att någon, inte vem det var, hade lagt till mig, se nedan.

Skärmavbild 2013-12-09 kl. 12.55.34

Och när jag bad en annan sidägare lägga till mig på deras lista fick jag inget meddelande alls. Det hela verkar väldigt slumpmässigt, vilket verkar underligt. Vad jag förstår rullas denna funktion ut successivt, och kanske skruvar Facebook i funktionen kontinuerligt. Dela gärna med dig i kommentarerna eller på Twitter om du har erfarenhet av hur den här funktionen fungerar hos de du lägger till.

Interaktioner intressantare än antal gillare
Funktionen som sådan kan säkert vara lite peppande eller göra dig nedslagen då du ser hur många nya vänner alla andra får. Men, lite underligt är det ju ändå att Facebook uppmanar oss att börja ragga ”likes”. Alla runt omkring, och väl även Facebook själva, har ju i alla år predikat bra innehåll framför att dumstirra på antalet gillare, men nu hamnar ju fokus verkligen på det lite trubbiga måttet gillare. Antalet interaktioner hade ju varit intressantare, alltså hur bra mina konkurrenter är på att skapa innehåll som deras vänner tycker om, det är ju det relevanta i sammanhanget.

/ @jmjobring som idag lyssnar på Join The Dots av Toy

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *