Gammalt blir gott


Jag tycker det är toppen när man kan använda det som inte äts upp och göra något av det i stället för att slänga. Banankakan måste ju vara praktexemplet på en sådan bra idé. Har du några bananer som är mer bruna än gula i skalet så testa. Det finns hur många recept som helst på banankaka. Här är mitt bidrag.

100 g smält margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2,5 dl mjöl
1/2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
2 bananer

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda detta i äggsmeten varvat med margarinet. Häll i vatten och rör om. Mosa bananerna och rör om igen. Smöra och bröa en form och häll i smeten.
Grädda i en timme i 175 grader.

PS. Jag kom på att det nog skulle bli jättegott att hacka i riktigt mörk choklad i smeten. Ska testa det nästa gång. DS.

2 kommentarer

  1. Ja, det är ju super att göra när man har lite övermogna bananer hemma! Jag gör en skitgod, Leilas banankaka, med kanel och ingefära i… grymt god!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *