Fasligt frasigt


Det kom ett önskemål från en vän. Jag bjöd henne nyligen på fika, däribland mina hemmagjorda maränger, och hon ville ha receptet. Så här kommer det. Jag hade det i Folkbladet någon gång i mars, men på detta vis når det även er utsocknes.

3 äggvitor.
2 dl strösocker.
2 msk chokladsås, färdig.

✔ Sätt ugnen på 125 grader.
✔ Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa fem–tio minuter till en blank fast smet. Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.
✔ Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
✔ Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
✔ Klicka ut stora skedar av marängmassan på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen i 60 minuter. Lägg dem på galler att svalna.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *