Jag vet inte mycket


När jag var 19 visste jag allt. Jag hade koll på hur saker och ting förhöll sig, vad som var rätt och fel, var jag stod i moraliska dilemman och vilka värderingar jag hade. Jag måste säga att jag har aldrig vetat så mycket som jag gjorde då.

Nu vet jag inte mycket. Abortfrågan, ja, vad tycker jag där egentligen? Å ena sidan, å andra sidan… Eller?

Mina grundvärderingar finns kvar. Jag tycker att vi ska vara rädda om miljön, vi ska vara snälla med varandra och behandla varandra med respekt och så vidare, bla bla bla. Men jag tror att ju längre man lever desto mer erfarenheter får man och kan då se på saker från olika perspektiv. Det som är rätt för någon annan behöver inte vara rätt för mig och det är okej.

Jag kanske har blivit lite ödmjuk. Eller?

2 kommentarer

  1. Vilken fin blogg du har!

    Jag tänker också så, man blir visare och klokare med åren! Man inser att det finns många rätt i samma fråga. Ganska spännande faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *