Sommar i trasig form


Det gäller att krama ur det göttaste ur sommarskörden. Jordgubbar och rabarber fick den här gången bli en himlarns god paj som jag bjöd släkten på. Det fina är att den går att frysa vilket är mycket praktiskt. Tag fram när det är dags, och värm pajen i ugnen. Jag blev så till mig när jag gjort pajen att jag lyckades knäcka hela formen, men det var det värt.

Ingredienser:
2,5 dl mjöl
2 msk socker
1/2 msk kanel
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
ca 600 g rabarber
1/2 liter jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 dl socker
75 g vit choklad

Gör så här:
1. Mixa degen och tryck ut i pajform. Låt den sedan vila i kylen i en halvtimme. Pricka botten och förgrädda tio minuter i mitten av ugnen i 225 grader.
2. Skala grov rabarber och skär i två centimeter stora bitar. Rensa och halvera jordgubbarna. Strö potatismjöl i botten av pajskalet och varva sedan rabarber och jordgubbar med socker däri. Grädda i ugnens nedre del i cirka 35 minuter i 225 grader.
3. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad och ringla över pajen. Ställ svalt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *