Lasagne gjord av guld

I helgbilagan i Folkbladet skriver jag i dag om kantareller, och här kommer ett recept värt att testa om du hittat guld i skogen.

Kantarellasagne
Ingredienser:
– 400 g trattkantareller, eller 100 g torkad och blötlagd svamp
– smör till stekning
– 1 vitlöksklyfta
– 2 1/2 dl matlagningsgrädde
– 3 dl mjölk
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 1 burk creme fraise
– 5 dl riven ost
– lasagneplattor

Gör så här:
1. Stek svamp i smör och pressa i vitlök. Häll över matlagningsgrädde, mjölk och buljong och låt puttra. Salta och peppra.
2. Smörj en lagom stor form med olja. Börja med lasagneplattor och varva svampsås, klickar av creme fraise, riven ost och lasagneplattor. Avsluta med creme fraise och ost.
3. Grädda i ugnen i 200 grader, cirka 20 minuter.
4. Servera gärna med sallad och bröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *